Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

(tidningsartikel)

Tietoa sars-tilastojen takaa - kyselytutkimus verkossa

Julkaistu 25.2.2004

Tietoa sars-tilastojen takaa - kyselytutkimus verkossa

 

Tietoa sars-tilastojen takaa - kyselytutkimus verkossa


Sars-epidemia on askarruttanut lääketieteen edustajien lisäksi monien muiden alojen tutkijoita kuten sosiologeja, psykologeja, antropologeja. Huhtikuussa 2003 joukko edellä mainittujen alojen tutkijoita perusti kansainvälisen ryhmän, jonka tarkoituksena on tutkia miten yleisö reagoi vallitsevaan sars-tilanteeseen. 

Tutkimus tehdään internet-pohjaisena, jolloin vastaukset tallentuvat välittömästi tietokantaan. Tutkimuksen tarkoitus on hankkia tietoa siitä, miten vastaajat ympäri maailmaa reagoivat sars-tilanteeseen ja mitä tietoa heillä siitä on. Tavoitteena on, että kyselyyn vastaa mahdollisimman moni eri puolilta maapalloa, jotta olisi mahdollista vertailla, eroavatko vastaukset maanosien tai eri alueiden suhteen. Tutkimuksen tarkoitus on myös selvittää muuttuuko reagointi sarsiin ajan myötä, ja jos, niin miten. Tämän vuoksi vastaajat voivat vastata kyselyyn useamman kerran. 

Kyselylomake on tällä hetkellä vain englanniksi, mutta sitä ollaan kääntämässä eri kielille, myös suomeksi. Piakkoin tutkimuslupa-asioiden selvittyä myös suomalais-tutkijoiden tiedonkeruu alkaa. Tällöin kyselystä on tarjolla myös suomenkielinen versio. Kyselyyn voi käydä tutustumassa Singaporen kansallisen yliopiston www-sivulla http://courses.nus.edu.sg/course/swkgb/sars/sars.htm.

Lisätietoa tutkimuksesta saa Anne-Marie Vartilta Kansanterveyslaitoksesta, puh: (09) 4744 8665, anne-marie.vartti@ktl.fi.
 

Lehden aineistoa lainattaessa lähde on aina mainittava.
Takaisin sisällysluetteloon
© TerveSuomi.fi 2008About us