Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

gingivitis

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

hits

pages

  • 1

Ientulehdus (gingiviitti)

Ientulehdus (gingiviitti) syntyy jokaiselle, jos hampaan pinnalle annetaan kertyä riittävästi bakteeripeitteitä eli plakkia. Itse asiassa se on elimistön puolustusreaktio bakteerien aiheuttamaan ärsytykseen. Ienkudoksessa vapautuu erilaisia tulehduksenvälittäjäaineita ja verisuonten laajentuessa paikalle saapuu runsaasti elimistön puolustussoluja, lähinnä valkosoluja, tuhoamaan bakteereita.

Duodecim Lääkärikirja
10.3.2007 → (kansalaiset)
information page

Hampaiden sairaudet

Karies eli hammasmätä on bakteerien aiheuttama tauti. Bakteerit kiinnittyvät hampaan kovakudoksen pintaan ja muodostavat hammasplakkia. Karies on erittäin yleinen tauti, jota alkaa esiintyä vähitellen hampaiden puhjettua. Karies vaurioittaa hampaan kiillettä ja alue muuttuu vähitellen ruskeaksi tai jopa mustaksi. Samalla syntyy "reikä" hampaaseen. Tyypillinen karieksen paikka on poskihampaiden purupinnat ja hampaiden välit.

Duodecim Lääkärikirja
30.3.2007 → (kansalaiset)
information page

Tupakoinnin vaikutukset suuhun ja hampaisiin

Suu joutuu ensimmäiseksi ja eniten tekemisiin tupakansavun kemiallisten aineiden kanssa. Niinpä tupakan terveyshaitat näkyvät ensimmäisinä suussa.

Terveyden edistämisen keskus
20.12.2006 → (kansalaiset)
information page

Nuuskaamisen terveysriskit

Nuuska sisältää jopa 20 kertaa enemmän nikotiinia kuin tupakka. Nuuska sisältää myös huomattavia määriä raskasmetalleja, kuten lyijyä ja kadmiumia sekä jäänteitä useista myrkyllisistä kasvinsuojeluaineista.

Terveyden edistämisen keskus
26.2.2007 → (kansalaiset)
information page
hits

pages

  • 1
© TerveSuomi.fi 2008About us