Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

chest

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

hits

pages

  • 1

Nännin ja nännipihan ihottumat

Nännin ja nännipihan ihottumat ovat naisilla yleisiä, miehillä harvinaisia. Niitä alkaa esiintyä murrosiästä lähtien. Nuorilla nännipihan ihottuma on tavallisesti atooppista ihottumaa, joskus se johtuu hankauksesta tai imetyksestä. Keski-iästä lähtien nännipihan ihottuma on usein syövän merkki.

Duodecim Lääkärikirja
7.8.2006 → (kansalaiset)
information page

Rintakipu

Rintakehä on kylkiluiden rajaama tila, jonka yläosia verhoavat hartioiden ja olkavarsien liikuttamiseen osallistuvat lihakset. Kylkiluiden välisessä tilassa ovat hengittämiseen osallistuvat kylkivälilihakset. Rintakehän sisällä sijaitsevat sydän, keuhkot ja suuret verisuonet sekä ruokatorvi. Kaikki mainitut kudokset ja elimet voivat olla rintakehällä tuntuvan kivun syynä, mutta kullakin sairaudella on myös omat ominaispiirteensä.

Duodecim Lääkärikirja
17.5.2007 → (kansalaiset)
information page

Rintojen tyhjennys käsin ja pumpulla

Imettämisen lisäksi rinnat voi tyhjentää käsin tai rintapumpun avulla. Tyhjennys on tarpeen esimerkiksi silloin, jos vauva ei osaa tai jaksa imeä rintaa, et jostain syystä voi imettää tai jos haluat lisätä maidoneritystä. Rinnantyhjennys käsin tai pumpulla vie enemmän aikaa kuin imettämällä: noin 20 - 30 minuuttia.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
20.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Rintatulehdus ja äidin ohjanta

Rintatulehduksen oireita ovat mm. rinnan muhkurat, kuume ja turvotus. Hoito tulee aloittaa heti. Rintatulehduksessa rinta tyhjennetään kolmen tunnin välein, voit käyttää apuna rintapumppua. Hankalaa oloa voi helpottaa viileillä kääreillä, kuten kaalinlehdillä tai maitorahkalla. Lääkäriin on syytä mennä, jos tulehdus ei helpota 1/2 - 1 vuorokauden kuluessa.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
20.5.2008 → (kansalaiset)
information page
hits

pages

  • 1
© TerveSuomi.fi 2008About us