Apunavigaatio
Leivänmurupolku
instruments for treatment
Search results
pages
- 1
Diabeetikon hoitovälineet
Kansanterveyslain perusteella diabeetikot saavat tarvitsemansa hoitovälineet kotikuntansa terveyskeskuksesta. Hoitovälineiden saamiseksi tarvitaan yleensä diabeetikkoa hoitavan lääkärin suositus. Myös sairaalapoliklinikoiden ja yksityislääkäreiden hoidossa olevat saavat hoitovälineensä terveyskeskuksesta.
Hoitovälineet
Diabeteksen omaseurannassa tarvittavien hoitovälineiden jakelu perustuu kansanterveyslakiin. Välinejakelun laillisuuspohjaan on saatu selkeä tulkinta korkeimman hallinto-oikeuden päätöksien avulla.
Vauvan tarvikkeet ensimmäisen vuoden aikana
Seuraava artikkeli kertoo, kuinka paljon vauva tarvitsee ensimmäisen vuoden aikana erilaisia tarvikkeita sekä ilmoittaa niiden arvioidut hinnat. Artikkelia on visualisoitu piirroskuvin.
Apuvälineet
Arjen toiminnoissa tarvittavien apuvälineiden hankinnasta vastaa kunnan terveydenhuolto tai sosiaalitoimi. Apuvälineitä voi tarvita silloin, kun sairaus tai vamma vaikeuttaa jokapäiväistä elämästä ja toiminnoista selviämistä.
Diabeetikon sosiaaliturva 2006
Sosiaaliturvaan ja eri etuuksiin liittyvät kysymykset voivat tuntua mutkikkailta ja niitä koskeva tieto on hajallaan. Erityistä diabeetikoille suunnattua sosiaaliturvaa ei ole. Tähän oppaaseen on koottu yleisestä sosiaaliturvasta sellaiset kokonaisuudet, joista voi olla hyötyä diabetekseen sairastuneelle eri tilanteissa ja elämänvaiheissa.
Verensokerin omaseurantavälineet
Verensokerin omaseuranta on elintärkeä diabeteksen hoitokeino. Kun tyypin 1 ja tyypin 2 diabeteksen hoitona on insuliini ja/tai insuliinin-eritystä lisäävät tabletit, jotka kaikki alentavat verensokeria, on oleellista seurata verensokeritasoa toisaalta hoitotavoitteiden saavuttamiseksi ja toisaalta liian matalan verensokeritason (hypoglykemian ja insuliinisokin) välttämiseksi.
Hoidon järjestäminen
Tyypin 1 diabetes eli nuoruustyypin diabetes johtuu insuliinin puutoksesta: haiman insuliinintuotanto on vähentynyt tai loppunut kokonaan. Hoidon perusta on insuliinin korvaushoito. Hoitamattomana tyypin 1 diabetes johtaa kuolemaan viikkojen tai jopa muutamien päivien kuluessa. Hyvällä hoidolla voidaan ehkäistä taudin lisäsairauksia ja diabeetikko voi elää lähes normaalin mittaisen elämän. Diabeteksen hoito on pitkäjänteistä, vaatii riittävää kokemusta hoitoon osallistuvilta ja edellyttää monen eri ammattiryhmän yhteistyötä. Tarkoituksenmukaiset, hyvin toimivat hoitoketjut ja jatkuva hoidon laadun arviointi ovat hoitotulosten parantamisen edellytyksiä.
Varotoimiluokat
Tavanomaiset varotoimet (sisältää verivarotoimet) ovat käytössä aina, muut valitaan mikrobin tartuntareitin mukaan. Mikrobi saattaa levitä useita eri tartuntareittejä, jolloin käytetään saman...
pages
- 1