Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

load

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

hits

pages

  • 1

Fyysinen kuormitus

Tietoa fyysisestä kuormituksesta.

Työterveyslaitos
27.9.2006 → (kansalaiset)
information page

Voimavarat

Tietotyössä kuormitusta syntyy lisääntyvästä ja nopeasti vanhenevasta tiedosta, mutta myös työn muuttumisesta liittyen organisaatioiden ja tietotekniikan muutoksiin.

Työterveyslaitos
19.9.2006 → (kansalaiset)
information page

Alikuormittuminen

Alikuormittumisella tarkoitetaan tilannetta, jossa ns. energeettinen, lähinnä lihastyöstä johtuva, hengitys- ja verenkiertoelinten kuormittuminen on erittäin vähäistä. Ei kuitenkaan tiedetä, aiheutuuko alikuormituksesta ohimeneviä tai pysyviä toiminnanvajauksia, tai mitkä ovat ne rajat, joiden alapuolella työskentely aiheuttaisi toiminnanvajauksia.

Työterveyslaitos
12.9.2006 → (kansalaiset)
magazine article

Aivot tarvitsevat jatkuvaa huoltoa

Kiire työelämässä on selvästi lisääntynyt. Tehokkuus- ja nopeusvaatimukset, tarve sopeutua usein tapahtuviin muutoksiin sekä ympärillämme jatkuvasti vellova huima informaation määrä sopivat huonosti yhteen ihmisaivojen toimintaperiaatteiden kanssa. Informaatiokuormituksen hallinta on tietoyhteiskunnan keskeinen työterveyshaaste.

Työterveyslaitos
11.9.2006 → (kansalaiset)
magazine article

Miten työstressin fysiologisia vaikutuksia voidaan arvioida?

Työstressin fysiologisten vaikutusten arviointi on käytännössä työkuorman ja sen aiheuttaman kuormittuneisuuden arviointia. Haitallista työkuormitusta voivat aiheuttaa työn vaatimusten ja niistä selviytymisen välinen ristiriita, liian yksitoikkoinen työ, rasittava fyysinen kuormitus, huonot tai poikkeavat työolot tai hankalat työajat. Fysiologisessa mittaamisessa on kiinnitetty yhä enemmän huomiota työnteon aikaisten mittausten ohella palautumisen ja elpymisen seurantaan. Joidenkin tutkijoiden mukaan palautumisen monitorointi olisi paras tapa arvioida työstressin aiheuttamia terveyshaittoja.

Työterveyslaitos
6.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article

Onko sauvakävely tehokkaampaa kuin tavallinen kävely?

Sauvakävelystä on tullut viime vuosina erittäin suosittu liikuntamuoto niin meille suomalaisille kuin myös muille eurooppalaisille liikunnanharrastajille. Sauvakävely on tehokkampaa kuin tavallinen kävely.

UKK-instituutti / Tampereen Urheilulääkäriasema
17.6.2004 → (fysioterapeutit, toimintaterapeutit ym.), (kuntohoitajat), (kuntoilijat), (lääkärit), (terveydenhoitajat), (urheilu- ja liikunnanohjaajat)
magazine article

Keskivartalon lihasten käytön sekä lannerangan kuormittumisen vaihtelu Bodyblade-tankoharjoituksissa

Keskivartalon lihasten tehtävänä on tukea lannerankaa riittävästi kehon eri asennoissa ja kuormitustilanteissa. Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, ettei yksittäinen lihasryhmä, esim. vatsalihakset tai selkälihakset, pysty antamaan riittävää tukea (stabilaatiota) lannerangalle.

UKK-instituutti
1.1.2000 → (asiantuntijat), (kansalaiset)
magazine article

Fyysinen kuormitus ja luusto

Osteoporoottisten murtumien määrä ja niiden aiheuttamat kustannukset ovat lisääntymässä voimakkaasti tulevien vuosikymmenten aikana. Osteoporoottisten murtumien ehkäisyyn voidaan vaikuttaa mm. vahvistaalla luun rakennetta ja lujuutta.

UKK-instituutti
5.5.2004 → (asiantuntijat)
research activity
hits

pages

  • 1
© TerveSuomi.fi 2008About us