Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

metabolic syndrome x

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

16 hits

pages

Metabolinen oireyhtymä

Metabolinen oireyhtymä eli aineenvaihduntaan liittyvä oireyhtymä tarkoittaa tilaa, jossa samalla henkilöllä on useita terveyttä uhkaavia häiriöitä yhtä aikaa. Sen aiheuttaa keskivartalolihavuus. Nykyisen määritelmän mukaan metabolisen oireyhtymä on kyseessä, jos vyötäön ympärys ylittää miehellä 94 cm ja naisella 80 cm (vyötärön mittaaminen, ks.

Duodecim Lääkärikirja
29.1.2007 → (kansalaiset)
information page

Tyypin 2 diabeteksen oireet

Tyypin 2 diabetes voi olla pitkään oireeton tai vähäoireinen. Tyypin 2 diabeteksen tavallisia oireita ovat väsymys varsinkin ruokailun jälkeen, masennus ja ärtyneisyys, jalkasäryt, näön heikentyminen ja tulehdusherkkyys.

Oulun Omahoito / Oulun seudun ammattikorkeakoulu
1.1.2008 → (kansalaiset)
information page

Diabeettinen neuropatia

Kyseessä on diabeettinen neuropatia, jos oireet ja/tai löydökset viittaavat ääreishermoston tai autonomisen hermoston toimintahäiriöön diabeetikolla kun muut aiheuttavat tekijät on suljettu pois.

Diabetesliitto
1.1.1999 → (asiantuntijat (ammattilaisryhmä))
information page

Tyypin 2 diabetes

Tyypin 2 diabetes (aikuistyypin diabetes) on usein osa metabolista oireyhtymää, johon kohonneen verensokerin lisäksi kuuluvat vyötärölihavuus (ns. omenavatsa), kohonnut verenpaine, poikkeavat veren rasva-arvot, veren lisääntynyt hyytymistaipumus, ja joskus kihti.

UKK-instituutti
1.1.2000 → (kansalaiset)
information page

Diabeteksen ehkäisy

Tyypin 1 diabeteksen ehkäisymahdollisuuksia ei ole, mutta niitä tutkitaan koko ajan.Useat tutkimukset ovat sen sijaan osoittaneet, että tyypin 2 diabeteksen puhkeamista pystytään ehkäisemään tai viivyttämään elämäntavoin. Tyypin 2 diabeetikoiden määrän on arvioitu lisääntyvän noin 70 prosentilla vuoteen 2010 mennessä, mikäli kehitys jatkuu nykyisensuuntaisena.

Diabetesliitto
18.5.2007 → (kansalaiset)
information page

Lapsen diabetes

Lasten diabetes ilmaantuu usein yllättäen. Vaikka alkuoireet ovat joskus rajuja, lapsen vointi korjaantuu viimeistään muutaman päivän kuluessa hoidon aloituksesta yhtä hyväksi kuin ennen sairastumista. Diabetes on kuitenkin pysyvä: se jatkuu koko elämän, ja sitä on hoidettava joka päivä. Hoito perustuu insuliiniin, joka annetaan pistoksina tai insuliinipumpun avulla. Diabeteksen pysyvyys erottaa sen useimmista muista sairauksista.

Diabetesliitto
18.5.2007 → (kansalaiset)
information page

Raskauden suunnittelu ja raskaus

Diabeteksen hoidon tavoitteena on hyvä verensokerin tasapaino ennen raskautta ja koko raskauden ajan. Liiallisella diabeteksesta huolestumisella ja vaikealla hoidon teknologialla ei kuitenkaan pitäisi turmella raskauden ainutlaatuisia kokemuksia.

Diabetesliitto
20.12.2005 → (asiantuntijat (ammattilaisryhmä))
information page

Insuliinihoito

Tyypin 1 diabetes on insuliininpuutostauti. Sen hoitona on tarkoituksenmukaisesti toteutettu insuliinin korvaushoito. Pika- ja lyhytvaikutteisia insuliineja käytetään ennen ateriaa. Niiden avulla hallitaan aterian aiheuttama verensokerin nousu. Perusinsuliinina käytetään pitkävaikutteisia insuliinijohdoksia tai NPH-insuliinia kerran tai useammin vuorokaudessa. Perusinsuliini turvaa riittävän insuliinipitoisuuden yöllä ja aterioiden välisenä aikana päivällä.

Diabetesliitto
20.12.2005 → (asiantuntijat (ammattilaisryhmä))
information page

Aikuistyypin diabetes

Aikuistyypin diabeteksen kehittyminen vie vuosia ja siinä voidaan erottaa kolme eri vaihetta.

Diabetesliitto
1.1.1999 → (asiantuntijat (ammattilaisryhmä))
information page

Hoidon järjestäminen

Tyypin 1 diabetes eli nuoruustyypin diabetes johtuu insuliinin puutoksesta: haiman insuliinintuotanto on vähentynyt tai loppunut kokonaan. Hoidon perusta on insuliinin korvaushoito. Hoitamattomana tyypin 1 diabetes johtaa kuolemaan viikkojen tai jopa muutamien päivien kuluessa. Hyvällä hoidolla voidaan ehkäistä taudin lisäsairauksia ja diabeetikko voi elää lähes normaalin mittaisen elämän. Diabeteksen hoito on pitkäjänteistä, vaatii riittävää kokemusta hoitoon osallistuvilta ja edellyttää monen eri ammattiryhmän yhteistyötä. Tarkoituksenmukaiset, hyvin toimivat hoitoketjut ja jatkuva hoidon laadun arviointi ovat hoitotulosten parantamisen edellytyksiä.

Diabetesliitto
20.12.2005 → (asiantuntijat (ammattilaisryhmä))
information page
16 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us