Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

cortisone

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

hits

pages

  • 1

Kortikosteroidiallergia (kortisoniallergia)

Noin 2 % ihottumapotilaista on herkistynyt voiteissa käytettyihin kortikosteroideihin eli kortisoneihin. Heillä allergia ilmenee ihottuman parantumisen hidastumisena tai sen yllättävänä pahentumisena. Ongelma tunnetaan astmapotilaillakin, jotka käyttävät keuhkoihin annosteltavia inhalaatiovalmisteita. Heillä allergia ilmenee rokkotautien kaltaisina reaktioina, hengenahdistuksena ja nenänielun ärtymisenä. Herkistyminen kortikosteroideille tapahtunee aina tai lähes aina ihon kautta.

Duodecim Lääkärikirja
19.12.2006 → (kansalaiset)
information page

Lisämunuaisen sairauksia

Lisämunuaiset ovat molempien munuaisten yläpuolella sijaitsevat hormoneja tuottavat rauhaset. Niissä erotetaan kuorikerros ja ydin, joilla on täysin erilaiset tehtävät. Kuorikerros tuottaa hydrokortisonia eli kortisolia ja suolahormonia eli aldosteronia, jotka ovat elimistölle välttämättömiä hormoneita. Ydinosa tuottaa adrenaliinia ja noradrenaliinia, "stressihormoneja", joiden eritys lisääntyy äkillisen stressin yhteydessä.

Duodecim Lääkärikirja
6.11.2006 → (kansalaiset)
information page

Johdanto

Tyypin 1 eli nuoruustyypin diabetesta sairastavia on Suomessa hieman yli 31 000. Joka vuosi tautiin sairastuu noin 800 suomalaista, joista alle 16-vuotiaita on 450. Nykyiset hoitomuodot tarjoavat diabeetikolle mahdollisuuden normaalimittaiseen ja täysipainoiseen elämään. Nykytietämyksen mukaan diabeetikon hyvä hoitotasapaino estää taudille luonteenomaisten lisäsairauksien kehittymistä ja hidastaa niiden pahenemista. Edelleen vain vähemmistö diabeetikoista on hyvässä hoitotasapainossa, eikä tuoreiden selvitysten mukaan hoitotasapaino ole 2000-luvulla parantunut.

Diabetesliitto
20.12.2005 → (asiantuntijat (ammattilaisryhmä))
information page
hits

pages

  • 1
© TerveSuomi.fi 2008About us