Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

atherosclerosis

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

hits

pages

  • 1

Sepelvaltimotauti

Sepelvaltimotauti johtuu sydänlihaksen hapensaannista ja ravitsemuksesta huolehtivien sepelvaltimoiden ahtautumisesta. Syynä on valtimotauti (valtimon kovettumatauti, ateroskleroosi), joka vaurioittaa sepelvaltimoita.

Duodecim Lääkärikirja
29.1.2007 → (kansalaiset)
information page

Valtimotauti (ateroskleroosi)

Valtimotauti eli valtimonkovettumatauti tarkoittaa verta kuljettavien valtimoitten ahtautumista, jonka seurauksena veren kulku suonessa häiriintyy. Tauti alkaa valtimoiden sisäpintaa verhoavasta ohuesta suonen sisäkalvosta, jonka alle alkaa kertyä pääasiassa veren kolesterolista (ks. kolesteroli

Duodecim Lääkärikirja
11.6.2007 → (kansalaiset)
information page

Lipoproteiinien metabolia

Yksikön tavoitteena on selvittää tärkeimmän suomalaisen kansantaudin, sydän- ja verisuonitaudin, sairastuvuuden riskitekijät ja näiden tekijöiden toimintamekanismit.

Kansanterveyslaitos
17.3.2006 → (asiantuntijat)
organizational info

Lipoproteiinien metabolia

Tavoitteena on selvittää tärkeimmän suomalaisen kansantaudin, sydän- ja verisuonitaudin, sairastuvuuden riskitekijät ja näiden tekijöiden toimintamekanismit sekä biokemiallisten ja solubiologisten metodien...

Kansanterveyslaitos
20.11.2006 → (asiantuntijat)
organizational info

Terveys 2000: Suomalaisten valtimosairaudet

Kansallinen yhteistyötutkimus selvittää kaulavaltiomoiden oireettoman rasvakovettumataudin (ateroskleroosin) esiintyvyyttä sekä sen ja tyyppi 2 diabeteksen vaara- ja perintötekijöiden esiintyvyyttä suomalaisessa väestössä. Kansanterveyslaitoksen ja viiden muun suomalaisen keskuksen yhteistyönä tehtävän poikkileikkaustutkimuksen tavoitteena on tutkia sydän- ja verisuonitautien perinteisten vaaratekijöiden, veren hyytymistekijöiden ja lipoproteiinin yhteyttä kaulavaltimon asteroskleroosin esiintymiseen.

UKK-instituutti / Tampereen yliopistollinen sairaala
24.3.2004 → (asiantuntijat), (th-henkilöstö)
research activity

Ravinto, ympäristö ja terveys -tutkimus

Tutkimuksen tavoitteena on analysoida kalastajien veren seerumista mm. klooratut dioksiinit ja furaanit. Lopullisena tavoitteena on selvittää mahdolliset terveysvaikutukset epidemiologisen tutkimuksen avulla.

Kansanterveyslaitos
28.11.2006 → (asiantuntijat)
organizational info
hits

pages

  • 1
© TerveSuomi.fi 2008About us