Apunavigaatio
Leivänmurupolku
protection
Kansainväliset kemikaalikortit
Kansainväliset kemikaalikortit ovat WHO:n koordinoiman kemikaaliturvallisuusohjelman (
Usein kysyttyjä kysymyksiä
Tälle sivulle on koottu usein esitettyjä tapaturmantorjuntaan liittyviä kysymyksiä, joita on esitetty puhelimitse ja palautesivun kautta.
Henkisestä hyvinvoinnista huolehtiminen
Kestävä hyvinvointi edellyttää jokaiselta vastuuta omasta elämästään. Henkiseen työhyvinvointiin on parhaat edellytykset silloin, kun sitä edistetään yhtä aikaa työntekijän, työn ja työyhteisön toimilla.
Ylikuormituksen ja työuupumuksen merkkejä
Jatkuvan stressin taustalta löytyy yleensä vakavia ongelmia työjärjestelyissä, joihin työyhteisössä ei ole löydetty toimivia ratkaisuja. Pitkään jatkuvana työstressi voi johtaa työuupumukseen, jolle on ominaista kokonaisvaltainen, pitkäaikainen väsymys, kyynistyneisyys ja ammatillisen itsetunnon heikkeneminen.
Tietokortit
Tiivistä tietoa keskeisistä työterveys- ja työsuojeluaiheista.
Kemialliset työympäristötekijät
Kemikaalien aiheuttamilta haitoilta voidaan parhaiten välttyä, kun kemikaalien ominaisuudet ja haittatekijät tunnetaan. Turvallisen käsittelyn varmistamiseksi työpaikalla ei saa käyttää tuntemattomia kemikaaleja.
Työ Terveys Turvallisuus -lehti
Työ Terveys Turvallisuus (TTT) on työsuojelualan aikakauslehti. Juttujen aiheet ulottuvat työilmapiiristä meluntorjuntaan.Lehti tarjoaa käytännönläheistä tietoa, vinkkejä ja ideoita.
Työntekijöiden altistuminen tupakansavulle on vähentynyt
Työpaikkoja koskeva tupakkalainsäädäntö on Suomessa yksi maailman parhaimmista. Vuodesta 1976 alkaen tupakkalailla on pyritty vähentämään kansalaisten tupakointia ja suojelemaan tupakoimattomia ympäristön tupakansavulta. Vuonna 1995 laki laajeni koskemaan työpaikkoja ja vuonna 2000 myös ravintoloita. Tupakkalaki on osoittautunut tehokkaaksi työvälineeksi taistelussa tupakan terveyshaittoja vastaan.
WHO, ILO, ICOH ja Baltic Sea Network työterveystiedon lähteinä
Työterveysalalla kansainväliset järjestöt ja verkostot ovat keskeinen yhteistoiminnan ja tiedonvälityksen muoto. Suuret YK:n alaiset järjestöt WHO ja ILO ovat vakiintuneita auktoriteetteja, ja niiden tuottamaan ja välittämään tietoon luotetaan ja nojaudutaan maailmanlaajuisesti. Kansainvälinen työterveyskomissio ICOH on työterveysalan monitieteinen järjestö, jolla on jäseniä lähes sadassa maassa. Itämeren maiden työterveyslaitosten ylläpitämä verkosto, Baltic Sea Network, rakentaa siltaa pohjoisten EU-maiden ja EU:n hakijamaiden välille. Kansainvälisinä ja monialaisina näillä järjestöillä ja verkostoilla on mahdollisuus kerätä toiminta-alueiltaan monipuolista tietoa, joka sähköisten verkkopalvelujen kehittyessä on entistä helpommin ja nopeammin jokaisen ulottuvilla.
Lainsäädäntöä, ohjeita ja julkaisuja
Työturvallisuus-, työterveyshuolto-, työaika- ja työsopimuslait sekä laki työsuojelun valvonnasta ja työpaikan työsuojeluyhteistoiminnasta ovat perusta, jolle työssä jaksaminen ja jatkaminen rakennetaan.Ohessa lista työelämän eri laesta.
information page
- Henkisestä hyvinvoinnista huolehtiminen
- Ylikuormituksen ja työuupumuksen merkkejä
- Kansainväliset kemikaalikortit
magazine article
- Työntekijöiden altistuminen tupakansavulle on vähentynyt
- Nuortenkin tulisi oppia työturvallisuutta
- WHO, ILO, ICOH ja Baltic Sea Network työterveystiedon lähteinä