Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

microorganisms

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

408 hits

pages

Karvatupentulehdus (follikuliitti)

Karvatupentulehdus muistuttaa aknetauteja (ks. aknetaudit

Duodecim Lääkärikirja
8.1.2007 → (kansalaiset)
information page

Enterorokko

Etenkin loppukesällä ja syksyllä lapsilla ilmenee kuumetautia, johon liittyy rakkuloita ja näppylöitä suussa, käsissä ja jaloissa sekä muuallakin iholla. Lapsella voi olla ennen suutulehdusta myös nielukipua ja vatsavaivoja. Suuoireet alkavat yleensä pari päivää ennen ihottumaa. Kyseessä on enterovirusten aiheuttama rokkotauti, enterorokko, jota kutsutaan myös "käsi- ja suutaudiksi". Erotuksena vesirokkoon enterorokko ei aiheuta yleensä kutinaa ja rakkulat painottuvat käsiin ja jalkoihin.

Duodecim Lääkärikirja
26.1.2006 → (kansalaiset)
information page

Valkovuoto

Emättimessä on aina jonkin verran valkovuotoa. Emättimen limakalvot erittävät nestettä, kohdunkaula erittää limaa, ja limakalvojen pinnasta irtoaa kuolleita soluja. Valkovuodon määrä vaihtuu kuukautiskierron vaiheen mukaan estrogeenivaikutuksen vaikutuksesta, kierron puoliväliä kohti se runsastuu, lima muuttuu kirkkaammaksi ja venyväksi. Lievän valkovuodon ilmaantuminen on ensimmäisiä merkkejä käynnistyvästä munasarjojen toiminnasta murrosiässä. Vaihdevuosien jälkeen valkovuoto vähenee. Runsas valkovuoto viittaa emättimen tulehdukseen.

Duodecim Lääkärikirja
17.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Emätintulehdukset

Emätintulehduksen voivat aiheuttaa bakteerit, sienet ja virukset. Tavallisimpia emätintulehduksia ovat hiivasienitulehdus, bakteerivaginoosi ja vaihdevuosien jälkeinen estrogeenivajauksesta johtuva ns. atrofinen vaginiitti.

Duodecim Lääkärikirja
17.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Hiivasyndrooma

Lääketiede ei tunne hiivasyndroomaa tautina tai oireena. Siitä huolimatta siitä on julkaistu maailmalla kymmeniä kansantajuisia kirjoja, Suomessakin muutama. Internetistä löytyy sadoittain asiaa käsitteleviä artikkeleita ja ohjeita syndrooman hoitamiseksi. Monissa artikkeleissa krooninen väsymysoireyhtymä esitetään hiivasyndrooman synonyymiksi. Syndrooma kuvattiin 1970-luvun lopussa Yhdysvalloissa. Sieltä termistö ja hoito-ohjeet ovat levinneet muuhun maailmaan.

Duodecim Lääkärikirja
19.1.2007 → (kansalaiset)
information page

Ihon hiiva-infektiot

Hiivainfektiolla tarkoitetaan tavallisesti

Duodecim Lääkärikirja
14.2.2007 → (kansalaiset)
information page

Kosteusvaurioiden aiheuttamat terveyshaitat

Rakennusmateriaalien kosteusvauriot tarjoavat aina kasvualustan erilaisille mikrobeille. Nämä mikrobit, bakteerit ja homeet, voivat tuottaa erilaisia sisäilmaan erittyviä haihtuvia kemiallisia yhdisteitä, jotka taas voivat aiheuttaa terveyshaittoja. Kosteusvauriot syntyvät yleensä vesivahingoista tai kosteuden pääsystä ulkoa rakennukseen. Puutteellinen ilmanvaihto voi edistää kosteusvaurioiden kehittymistä.

Duodecim Lääkärikirja
24.3.2006 → (kansalaiset)
information page

Sinilevä, järvisyyhy, limalevä ja märkärupi harmeina

Uimaveden riesoja ovat useat bakteerit, erityisesti kampylobakteeri ja sinilevät eli syanobakteerit. Myös limalevät haittaavat. Uimarille sinilevät voivat aiheuttaa lähinnä ihon punoitusta ja kutinaa sekä silmä- tai nenäoireita. Limalevä voi aiheuttaa...

Kansanterveyslaitos
5.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Pseudomonas aeruginosa

Määritetään vain pulloissa tai säiliössä myytävästä talousvedestä. Pseudomonas-suvun mikrobit ovat yleisiä ympäristössä ja vähäisten kasvuvaatimustensa takia ne...

Kansanterveyslaitos
13.7.2005 → (kansalaiset)
information page

Alkueläintaudit ja matotaudit

Alkueläintaudit ovat Suomessa harvinaisia kylmän ilmanalan ja hyvän hygieniatason vuoksi. Tropiikissa nämä sairaudet ovat suuria sairastuvuuden ja kuolleisuuden aiheuttajia, mutta niitä esiintyy jossain määrin myös lauhkeiden vyöhykkeiden maissa. Suomalaiset altistuvat alkueläin- ja loistaudeille pääasiassa matkustaessaan tautien esiintymisalueille.

Duodecim Lääkärikirja
11.9.2006 → (kansalaiset)
information page
408 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us