Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

yeast fungi

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

hits

pages

  • 1

Valkovuoto

Emättimessä on aina jonkin verran valkovuotoa. Emättimen limakalvot erittävät nestettä, kohdunkaula erittää limaa, ja limakalvojen pinnasta irtoaa kuolleita soluja. Valkovuodon määrä vaihtuu kuukautiskierron vaiheen mukaan estrogeenivaikutuksen vaikutuksesta, kierron puoliväliä kohti se runsastuu, lima muuttuu kirkkaammaksi ja venyväksi. Lievän valkovuodon ilmaantuminen on ensimmäisiä merkkejä käynnistyvästä munasarjojen toiminnasta murrosiässä. Vaihdevuosien jälkeen valkovuoto vähenee. Runsas valkovuoto viittaa emättimen tulehdukseen.

Duodecim Lääkärikirja
17.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Emätintulehdukset

Emätintulehduksen voivat aiheuttaa bakteerit, sienet ja virukset. Tavallisimpia emätintulehduksia ovat hiivasienitulehdus, bakteerivaginoosi ja vaihdevuosien jälkeinen estrogeenivajauksesta johtuva ns. atrofinen vaginiitti.

Duodecim Lääkärikirja
17.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Hiivasyndrooma

Lääketiede ei tunne hiivasyndroomaa tautina tai oireena. Siitä huolimatta siitä on julkaistu maailmalla kymmeniä kansantajuisia kirjoja, Suomessakin muutama. Internetistä löytyy sadoittain asiaa käsitteleviä artikkeleita ja ohjeita syndrooman hoitamiseksi. Monissa artikkeleissa krooninen väsymysoireyhtymä esitetään hiivasyndrooman synonyymiksi. Syndrooma kuvattiin 1970-luvun lopussa Yhdysvalloissa. Sieltä termistö ja hoito-ohjeet ovat levinneet muuhun maailmaan.

Duodecim Lääkärikirja
19.1.2007 → (kansalaiset)
information page

Ihon hiiva-infektiot

Hiivainfektiolla tarkoitetaan tavallisesti

Duodecim Lääkärikirja
14.2.2007 → (kansalaiset)
information page

Bakteerit, virukset, sienet ja alkueläimet

Bakteerit ovat pienimpiä itsenäisesti lisääntyviä organismeja. Niiden koko on noin 1 mikrometriä (mikrometri = millimetrin tuhannesosa), ja ne voidaan nähdä valomikroskoopilla. Ihmisessä on 10 kertaa enemmän bakteerisoluja kuin omia soluja. Bakteerit lisääntyvät jakautumalla. Ihmisellä on runsas, normaali bakteeristo iholla, limakalvoilla ja suolistossa. Normaalia bakteeristoa kutsutaan bakteeriflooraksi eli bakteerikasvustoksi. Bakteeristo suojaa ihmistä, käsittelee ruoka-aineita ja pitää yllä immuunijärjestelmän aktiivisuutta. Bakteerien aiheuttamat taudit voidaan yleensä hoitaa antibiooteilla.

Duodecim Lääkärikirja
7.8.2006 → (kansalaiset)
information page

Pesäkkeiden lukumäärä

Kaikki aerobiset bakteerit, hiivat ja homeet, jotka pystyvät muodostamaan pesäkkeitä standardiolosuhteissa: määritellyllä kasvualustalla ja kuvatuissa testiolosuhteissa. Tämä ns. heterotrofinen pesäkeluku...

Kansanterveyslaitos
13.7.2005 → (kansalaiset)
information page

VESIHOME: Homeiden ja sädesienten esiintyminen verkostovedessä

Hankkeen tavoitteena on selvittää homeiden, hiivojen ja sädesienten esiintymistä Suomen verkostovesissä sekä selvittää veden laadun, putkiston materiaalien ja muiden olosuhteiden merkitystä homeiden ja...

Kansanterveyslaitos
13.7.2005 → (asiantuntijat)
organizational info
hits

pages

  • 1
© TerveSuomi.fi 2008About us