Apunavigaatio
Leivänmurupolku
- Index
- divorces
divorces
Search results
pages
- 1
Suomalainen terveys alueittain
Itä- ja pohjoissuomalaisten terveys on myönteisestä kehityksestä huolimatta edelleen monien mittarien mukaan huonompi kuin länsi- ja eteläsuomalaisten. Tärkein alue-erojen syy on edelleen verenkiertoelinten sairaudet, etenkin sepelvaltimotauti.
Aikaero tuo terveysriskiä matkustaville
Aikaero rasittaa paljon matkustavien terveyttä uskottua enemmän. Kotimaassa toimiva ihmisen sisäinen kello käy matkamaassa eri tahtia. Eritahtisuus voi aiheuttaa väsymystä, päänsärkyä, vatsavaivoja...
Voiko nainen kuntoilla ja urheilla kuin mies?
Vaikuttaako kuukautiskierto fyysiseen harjoitteluun vai fyysinen harjoittelu kuukautiskiertoon? Miksi naiset kärsivät enemmän syömisongelmista kuin miehet?
Alueelliset erot - Suomalaisten ruokavaliosta ja terveysriskeistä kartasto
Kansanterveyslaitoksen väestötutkimusaineistoista on laadittu kartasto, joka kuvaa suomalaisten ruokavalion ja terveysriskien alueellista vaihtelua erikseen naisilla ja miehillä.
Onko sauvakävely tehokkaampaa kuin tavallinen kävely?
Sauvakävelystä on tullut viime vuosina erittäin suosittu liikuntamuoto niin meille suomalaisille kuin myös muille eurooppalaisille liikunnanharrastajille. Sauvakävely on tehokkampaa kuin tavallinen kävely.
Onko kömpelyys yhteydessä lapsen sukupuoleen, hänen pallotaitoihinsa ja liikuntaan osallistumiseen?
Kaikki lapset eivät ole yhtä taitavia liikkujia tai edes yhtä kiinnostuneita liikkumaan. Joillakin lapsilla esiintyy lisäksi lieviä motorisia ongelmia, joista voidaan käyttää myös nimityksiä kömpelyys tai kehityksellinen koordinaatiohäiriö (engl. DCD= Developmental Coordination Disorder) ja jotka vaikeuttavat heidän liikkumistaan.
Askelmittarit - tutkimusta tarvitaan
Askelmittari on vanha keksintö, jonka Leonardo da Vinci suunnitteli 500 vuotta sitten. Mittarit rekisteröivät vertikaalitasossa tapahtuvaa ylös-alas liikettä.
Fyysinen aktiivisuus 5-6 ja 10-12-vuotiaiden lasten keskuudessa
Useissa maissa lasten liikuntasuositukset koostuvat vähintään 60 minuutin päivittäisestä liikuntakertymästä sekä keskiraskaasta ja raskaasta liikunnasta useana päivänä viikon aikana. Lisäksi luustoa ja lihaksistoa kuormittavaa sekä liikkuvuutta lisäävää liikuntaa tulisi harrastaa ainakin kaksi kertaa viikossa.
Regional variation in the incidence of schizophrenia in Finland: a study of birth cohorts born from 1950 to 1969
Finnish birth cohorts born from 1950 to 1969 were followed in the National Hospital Discharge Register from 1969 until 1991, and all cases of schizophrenia (ICD-8 or ICD-9 295) were identified (N = 14828).
pages
- 1
information page
- Suomalainen terveys alueittain
- Alueelliset erot - Suomalaisten ruokavaliosta ja terveysriskeistä kartasto
- Aikaero tuo terveysriskiä matkustaville
event
news
- Onko kömpelyys yhteydessä lapsen sukupuoleen, hänen pallotaitoihinsa ja liikuntaan osallistumiseen?
- Fyysinen aktiivisuus 5-6 ja 10-12-vuotiaiden lasten keskuudessa