Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

anguish

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

hits

pages

  • 1

Lasten ja nuorten ahdistushäiriöt (eroahdistushäiriö, sisaruskateushäiriö)

Lapset ja nuoret kärsivät aikuisten tavoin erilaisista ahdistushäiriöistä ja pelkotiloista. Yleisesti ottaen lapsilla ja nuorilla ilmenevien ahdistushäiriöiden ja pelkotilojen diagnostiset kriteerit vastaavat aikuisten vastaavia häiriöitä.

Duodecim Lääkärikirja
20.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Ahdistuneisuus

Ahdistuneisuudella tarkoitetaan pelonsekaista tai huolestunutta tunnetilaa, johon liittyy osin tietoinen tai tiedostamaton huoli jostain nykyhetkeen tai tulevaisuuteen liittyvästä tapahtumasta.

Duodecim Lääkärikirja
20.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Synnytyksen aika lähestyy!

Synnytyksen lähestyessä tuleva äiti havaitsee itsessään erilaisia muutoksia ja tuntemuksia. Äidin kävely saattaa vaikeutua, kohdun supistusherkkyys lisääntyy ja suolentoiminta vilkastuu. Äidin ajatukset pyörivät synnytyksen ympärillä ja olo voi tuntua tuskaiselta ja levottomalta.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
2.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Yleistynyt ahdistuneisuushäiriö

Eriasteista ahdistuneisuutta ilmenee oireena lähes kaikissa psykiatrissa sairauksissa ja häiriötiloissa. Kun ahdistuneisuus on luonteeltaan jatkuvaa ja pitkäaikaista, olosuhteisiin nähden liiallista eikä ole luonteeltaan vain samanaikaiseen toiseen psykiatriseen tilaan (esimerkiksi mielialahäiriö

Duodecim Lääkärikirja
20.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Rentoutuminen hallitaan hengityksellä!

Rentoutumisen taito ja oikea hengittäminen valmentavat odottavaa äitiä kestämään lapsen syntymään liittyvän rasituksen ja kivun. Vaikka hengitys on osittain tiedostamatonta toimintaa, sitä voi myös tietoisesti ohjata. Hengitysharjoitukset ja kehon rentoutuminen virkistävät usein enemmän kuin nukkuminen. Myös rentoutumista ja oikeaa hengitystä on harjoiteltava aivan samoin kuin kaikkia muitakin taitoja. Artikkeli sisältää useita valokuvia rentoutumisasennoista.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
19.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Onnea äitiydestä vai masennuksen toivottomuutta

Lapsen syntymä on kaiken onnen keskellä naiselle myös järkyttävä tapahtuma. Siihen liittyy sarja luopumisia ja siten myös surutyötä. Valtaosa äideistä kuitenkin kykenee tai pääsee nauttimaan äitiyden onnesta. Psyykkisten ongelmien ilmaantuminen saattaa hämmentää ja yllättää monet perheet. Synnytyksen jälkeen lähes kaikilla äideillä esiintyy lievää herkistymistä, mikä ilmenee itkuisuutena ja alakulona. Herkistyminen on ohimenevää. Synnytyksen jälkeistä masennusta on joka kymmenennellä äidillä. Äidit ovat hyvin väsyneitä ja keskittymiskyvyttömiä toimissaan. Äideillä on pelkoja ja pakkoajatuksia, jotka liittyvät sekä oman itsen että lapsen selviytymiseen. Toipumisessa auttaa uskallus puhua tunteistaan lähiympäristön ja neuvolan henkilöstön kanssa. Synnytyksen jälkeiset psykoosit ovat harvinaisia. Psykoositila on vakava ja äiti tarvitsee välitöntä hoitoa. Lääkehoito onnistuu ja paraneminen on yleensä täydellistä. Artikkeli sisältää "kuvatauluja" tärkeistä asiasisällöistä.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
14.5.2008 → (kansalaiset)
information page
hits

pages

  • 1
© TerveSuomi.fi 2008About us