Apunavigaatio
Leivänmurupolku
- Topic areas
- Environment
- liikenne
- traffic safety
traffic safety
Turvallisesti liikkeellä
Pysyäkseen terveenä ja hyväkuntoisena ihminen tarvitsee liikuntaa. Kesä on hyvää aikaa harrastaa monenlaista liikuntaa. Esim. pyöräily, lenkkeily, jalkapallo, rullaluistelu, uinti, golf ja puutarhanhoito innostavat kesän tullen.
Diabetes, ajokortti ja liikenneturvallisuus
Diabeteksesta aiheutuvien vaatimusten ohella ajo-oikeuden hakijan on täytettävä yleiseen terveydentilaan, näkökykyyn ja kuuloon liittyvät vaatimukset. Diabeetikolle lääkärintodistuksen ajokorttia varten kirjoittaa aina diabetesta hoitava lääkäri.
Päihteet liikenteessä
Liikkuminen kuuluu oleellisena osana suomalaiseen kesänviettoon. Kukapa ei olisi nauttinut vauhdin hurmasta kesäisillä maanteillä tai kaupunkien kaduilla? Tukka tuulessa hulmuten tai ilmastoidussa autossa nauttien tuoksut ja maisemat vaihtuvat ja elämä...
Diabeetikon ajokortti
Liikenneturvallisuuden kannalta on tärkeätä, että diabeetikko ei aja hypoglykeemisenä. Tutkimusten mukaan 20-30 prosenttia diabeetikoista on saanut matalan verensokerin oireita ajaessaan. Merkittävä osa tyypin 1 diabeetikoista arvioi virheellisesti kykynsä ajaa autoa silloin, kun verensokeri on normaalia matalampi: he luulevat ajavansa oikein, vaikka tosiasiassa tekevät virheitä. Lääkärillä on nykyään ilmoitusvelvollisuus viranomaisille, mikäli diabeetikon terveydentila on muuttunut eikä enää täytä ajoterveydelle asetettuja edellytyksiä.
Koulumatkat autolla saattaen vai omin jaloin?
Uusimman valtakunnallisen henkilöliikennetutkimuksen (2006) mukaan suomalaiset liikkuvat entistä vähemmän jalan ja pyöräillen. Henkilöauto korvaa osan sekä kevytliikenteen että joukkoliikenteen matkoista.
Diabetes, ajokortti ja liikenneturvallisuus
Tieliikennelain mukaan poliisi myöntää ajo-oikeuden hakijalle, joka täyttää asetuksella säädetyt terveysvaatimukset ja jota ei alkoholin tai muun huumaavan aineen väärinkäytönvuoksi pidetä liikenteessä vaarallisena kuljettajana.
Alalla toimivia tahoja
Sivulle on kerätty tietoa keskeisistä tapaturmien ehkäisytyössä mukana olevista suomalaisista ja ulkomaalaisista tahoista.
Tapaturmien ehkäisyyn liittyviä ulkomaisia linkkejä
Tapaturmien ehkäisyyn liittyviä ulkomaisia organisaatioita ovat mm. European Safe Community Network, CDC, National Center for Injury Prevention and Control, World Health Organization (WHO), Department of Injuries and Violence Prevention...
Ikääntyneiden tapaturmat
Ikääntymisen myötä tapahtuu monenlaisia muutoksia: fyysiset ominaisuudet heikkenevät, elämäntavat muuttuvat aktiivisuuden vähenemisen myötä ja sairauksia tulee yhä enemmän.
Koululaisten ja nuorten tapaturmat
Kouluikäisten tapaturmia sattuu eniten vapaa-ajalla, toiseksi eniten kouluajalla. Liikuntatunnit ja välitunnit ovat tapaturma-altista aikaa. Koulussa sattuvat vammat ovat pääosin lieviä: ruhjeita, avohaavoja, mustelmia, kuhmuja...