Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

epilepsy

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

hits

pages

  • 1

Epilepsia

Epilepsiassa esiintyy toistuvasti kohtauksia, joissa tajunta häiriintyy ja voi esiintyä kouristuksia. Epilepsiaa sairastaa noin yksi sadasta suomalaisesta. Sairaus on 1,5 kertaa yleisempi miehillä kuin naisilla. Lasten epilepsia, ks.

Duodecim Lääkärikirja
2.1.2007 → (kansalaiset)
information page

Epilepsia lapsilla

Epilepsia on pitkäaikaissairaus, jossa esiintyy toistuvia aivoperäisiä kohtauksia. Kohtaukset ovat toiminnallisia häiriöitä, joihin yleensä liittyy tajunnan menetys. Lasten epilepsian syynä on harvoin elimellinen vaurio aivoissa. Epilepsian oireet ovat yleensä selvät: lapsi alkaa kouristella ja häneen ei saa kontaktia. Aina oireisto ei ole kuitenkaan näin selkeä. Kohtauksen aikana ei välttämättä esiinny kouristelua, ja toisaalta kohtaus voi kestää niin lyhyen aikaa, että tajunnan menetys ei ole selvä. Epileptiset kohtaukset jaetaan seitsemään eri tyyppiin, joiden oireisto siis vaihtelee. Pienillä lapsilla melko yleinen kuumekouristus (ks. kuumekouristus

Duodecim Lääkärikirja
3.6.2007 → (kansalaiset)
information page

Riskitekijöinä pitkäaikaissairaudet

Pitkäaikaissairaudet kuten diabetes, epilepsia ja kohonnut verenpaine pyritään saamaan hoitotasapainoon jo ennen raskautta. Raskauden aikana äiti on tarkassa seurannassa äitiyspoliklinikalla, jotta muutokset äidin ja sikiön voinnissa havaitaan nopeasti.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
2.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Perifeerisen neuropatian hoito 1

Vain hyperglykemian hoito voi korjata tai ehkäistä diabeettisen neuropatian aiheuttamia vaurioita. Neuropatian oireenmukainen hoito ei vaikuta taudin etenemiseen. Oireenmukaisilla lääkkeillä on muu ensisijainen käyttöaihe, mistä on kerrottava potilaalle.

Diabetesliitto
1.1.1999 → (asiantuntijat (ammattilaisryhmä))
information page
hits

pages

  • 1
© TerveSuomi.fi 2008About us