Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

syömishäiriöt

Näytä tulokset vain kielellä:suomi ruotsi englanti

Hakutulokset

kpl

sivut

  • 1

Ahmimishäiriö (bulimia)

Bulimialla tarkoitetaan ruoan ahmintakohtauksia. Näille kohtauksille on ominaista tavallista suuremman runsasenergisen ruokamäärän syöminen lyhyessä ajassa ja samanaikainen tunne syömisen hallinnan puutteesta. Ahminnan jälkeen yleensä aiheutetaan itse oksentaminen.

Duodecim Lääkärikirja
20.4.2007 → kansalaiset
tietosivu

Laihuushäiriö (anoreksia nervosa)

Anoreksia (anorexia nervosa) eli laihuushäiriö on taustaltaan ja olemukseltaan moniulotteinen syömishäiriö, jota ilmenee ensisijassa nuorilla tytöillä ja nuorilla naisilla mutta jota voi ilmetä myös pojilla. Anoreksiaan sairastuva nuori on usein hyvin menestyvä koululainen, joka harrastustensa vuoksi joutuu pitämään huolta painostaan.

Duodecim Lääkärikirja
20.4.2007 → kansalaiset
tietosivu

Käypä hoito -suositukset

Käypä hoito -suosituksia laaditaan kansanterveydellisesti merkittävistä ongelmista tai sairauksista, joissa hoitokäytännöt vaihtelevat eri puolilla Suomea. Suositusten avulla saadaan myös levitettyä uutta...

Kansanterveyslaitos
21.12.2004 → aikuiset, kansalaiset
ohje, opas tai suositus

Syömishäiriöt

Syömishäiriöt ovat sekä ruumiin että psyyken tauteja ja ne ovat varsinkin nuoruusikäisten tyttöjen ongelma. Laihuushäiriön taudinkuvaan kuuluu painon aktiivinen vähentäminen tai alipainon...

Kansanterveyslaitos
19.1.2005 → kansalaiset
ohje, opas tai suositus

Nuoren diabeetikon hoito

Nuoruusikä on ajanjakso, jolloin diabeetikko itsenäistyy diabeteksen hoidossa ja omaksuu hoitorutiinin. Mitä paremmin nuori oppii huolehtimaan diabeteksestaan, sitä terveempänä hän todennäköisesti elää tulevaisuudessa.

Diabetesliitto
20.12.2005 → asiantuntijat (ammattilaisryhmä)
tietosivu
kpl

sivut

  • 1
© TerveSuomi.fi 2008Tietoja sivustosta