Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

energy

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

hits

pages

  • 1

Kuumeinen lapsi

Kuume on merkki elimistön tulehdusreaktiosta, joista valtaosa aiheutuu virusten tai bakteerien aiheuttamista infektioista. Kuumeella ei ole virallisesti hyväksyttyä raja-arvoa, mutta levossa olevalla lapsella yli 38.0º C:een lämpöä voidaan pitää kuumeena. Kuume sinänsä ei juuri koskaan ole vaarallista. Virusperäisissä hengitystieinfektioissa kuume kestää keskimäärin 3

Duodecim Lääkärikirja
15.5.2006 → (kansalaiset)
information page

Lämpöhalvaus ja auringonpistos

Elimistön liiallinen lämpiäminen (hypertermia) aiheuttaa oireita, jotka voivat olla vakaviakin. Oireet alkavat peräsuolesta mitatun lämmön kohotessa yli 40 asteen, ja mikäli lämpötila nousee yli 45 asteen, kuolemanvaara on erittäin suuri. Lämmön aiheuttamille oireille herkistävät lukuisat riskitekijät, mm. huono fyysinen kunto, alkoholi, vanhuus, liikapaino ja monet lääkeaineet (mielialalääkkeet, nesteenpoistolääkkeet, allergialääkkeet, beetasalpaajat). Suomessa mahdollinen lämpöhalvauksen syy on jääminen saunan lauteille runsaan alkoholinkäytön tai sairauskohtauksen vuoksi. Lämpöaallon aikana erityisesti vanhojen ihmisten kuolleisuus lisääntyy, joskin kuolinsyynä on yleensä pikemminkin nestehukan ja muiden sairauksien yhteisvaikutus kuin lämpöhalvaus.

Duodecim Lääkärikirja
17.5.2007 → (kansalaiset)
information page

Sisäilmasto

Valtaosa suomalaisista viettää noin 90 % elinajastaan sisätiloissa. Myös suuri osa työstä tehdään nykyään toimistoissa tai muissa vastaavissa sisätiloissa, jolloin hyvän sisäilmaston merkitys korostuu. Sisäilmasto vaikuttaa työntekijän viihtyvyyteen ja terveyteen.

Työterveyslaitos
12.9.2006 → (kansalaiset)
information page

Ruokavalio raskauden aikana - riittääkö kasvisruoka?

Semivegetaarinen, lakto-ovo-vegetaarinen ja laktovegetaarinen ruokavalio ovat oikein koottuina ravintosisällöltään riittäviä myös raskaana olevalle naiselle. Vegaaniruokavaliota on aina täydennettävä kalsiumilla, B12- ja D-vitamiinilla.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
21.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Ruokavaliosuosituksia - ravintoaineet

Raskausaikana D-vitamiinin saanti on tärkeää. Foolihappoa, kalsiumia ja rautaa on saatava riittävästi, suolaa niukasti. Eenergian tarve lisääntyy vähän, kuitua saa syödä paljon, mutta rasvaa ja sokeria säästeliäästi.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
21.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Kotimaiset ja ulkomaiset mitat

Kotimaiset ja ulkomaiset ruokamitat.

Kansanterveyslaitos
20.8.2004 → (asiantuntijat), (kansalaiset), (ravitsemusterapeutit)
organizational info

Global Earth Observation - Benefit Estimation: Now, Next and Emerging GEO-BENE

GEOS (The Group on Earth Observation) on kansainvälinen maapallon tilaa seuraava ryhmä, jonka tarkoituksena on koota koko maanpallon kattavia havaintoja maapallon tilasta ja avustaa yhteiskunnan, teknologian ja ympäristön tutkimusta...

Kansanterveyslaitos
12.9.2006 → (asiantuntijat)
organizational info
hits

pages

  • 1
© TerveSuomi.fi 2008About us