Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

content

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

70 hits

pages

Alhainen verensokeri (hypoglykemia)

Verensokeri on liian alhainen, kun veriplasman glukoosiarvo on alle 4,0 mmol/l (millimoolia litrassa). Tilaa kutsutaan hypoglykemiaksi. Hypoglykemia on vaikea, jos glukoosiarvo on alle 3,1 mmol/l.

Duodecim Lääkärikirja
13.6.2007 → (kansalaiset)
information page

Veren suolapitoisuuksien muutoksia

Ihmisen nesteissä on erilaisia suoloja, joiden väkevyyden elimistö pyrkii säätelemään sopivaksi. Jos suolojen pitoisuus muuttuu liian väkeväksi tai laimeaksi, seurauksena on aineenvaihdunnan häiriöitä. Veriplasman suolojen pitoisuutta voidaan helposti mitata, ja sen avulla saadaan kuva suolatasapainosta. Tärkeimmät veren suolat ovat natrium ja kalium.

Duodecim Lääkärikirja
29.1.2007 → (kansalaiset)
information page

Diabetes ja silmät

Diabetes ja silmät -tietovisan on laatinut Kansainvälinen diabetesliitto IDF Maailman diabetespäivän teemamateriaaliksi vuonna 2002.

Diabetesliitto
18.5.2007 → (kansalaiset)
test

Muiden lääkkeiden käyttö

Jotkin lääkkeet saattavat aiheuttaa diabeetikolle ongelmia. Muista aina mainita lääkkeitä määräävälle lääkärille, että olet diabeetikko.

Oulun Omahoito / Oulun seudun ammattikorkeakoulu
1.1.2008 → (kansalaiset)
information page

Hätätilanteet

Liian alhainen verensokeri (alle 4) osoittaa, että hoitoa pitää tarkistaa. Vaikeassa hypoglykemiassa verensokeri laskee niin alas, ettet selviä tilanteesta ilman toisen apua.

Oulun Omahoito / Oulun seudun ammattikorkeakoulu
1.1.2008 → (kansalaiset)
information page

Legionellojen esiintyminen

Legionellat voivat aiheuttaa sairastumisia, jos niiden pitoisuudet vesijärjestelmissä suurenevat ja niitä pääsee leviämään hengitysvyöhykkeelle. Kaikki vesijärjestelmät, joissa vesi...

Kansanterveyslaitos
5.7.2006 → (aikuiset), (kansalaiset)
information page

Mikroalbuminuria

Mikroalbuminuria tarkoittaa sitä, että verenkierrosta erittyy virtsaan jatkuvasti hiukan normaalia enemmän albumiini-nimistä valkuaista. Se voi olla alkava merkki diabetekseen liittyvästä munuaisvauriosta, nefropatiasta.

Diabetesliitto
18.5.2007 → (kansalaiset)
guide

Mikä on diabetes

Kaikkien diabetestyyppien sisällä voi olla erilaisia ilmenemismuotoja, ja hoito voi ulottua ruokavaliosta insuliiniin. Tyypin 1 diabetekseen sairastutaan yleensä alle 40-vuotiaana, mutta myös vanhempana. Tyypin 2 diabetes puhkeaa yleensä yli 40-vuotiaana, mutta se voi puhjeta myös nuoruudessa tai lapsuudessa. Lievempien tautimuotojen osalta on mahdollista päästä takaisin verensokerin normaalialueelle, esimerkiksi painonlaskun tai liikunnan lisäämisen avulla, mutta geeneissä oleva alttius säilyy.

Diabetesliitto
18.5.2007 → (kansalaiset)
information page

Tietoa diabeteksesta

Diabetes on joukko erilaisia sairauksia, joille on yhteistä se, että veren sokeripitoisuus kasvaa liian suureksi. Avaintekijänä on insuliinihormoni: sen erityksen loppuminen, määrän riittämättömyys tai vaikutuksen heikkeneminen eli insuliiniresistenssi. Pitkäaikainen liian korkea verensokeri johtaa elimistön valkuaisaineiden sokeroitumiseen, mikä voi aiheuttaa elinmuutoksia silmissä, munuaisissa ja hermoissa sekä sydän- ja verenkiertoelimistössä.

Diabetesliitto
11.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Diabetes ja munuaiset

Tiesitkö, että diabetes on yleisin syy munuaisten vajaatoimintaan kehittyneissä maissa? Tiedätkö miten voit ehkäistä diabeettista munuaissairautta ja sen etenemistä? Testaa tietämyksesi tällä tietovisalla!

Diabetesliitto
18.5.2007 → (kansalaiset)
test
70 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us