Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

asthma

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

29 hits

pages

Työhön liittyvä astma

Suomessa on yli 100 000 työikäistä astmaa sairastavaa. Työperäiset syyt astman ja astmaoireilun syntyyn ja pahentumiseen ovat yleisiä ja vaikutuksiltaan merkittäviä, mutta joskus vaikeasti tunnistettavia. Tämä sivusto on työhön liittyvän astman tietotukijärjestelmä.

Työterveyslaitos
12.9.2006 → (kansalaiset)
information page

Astma

Astmassa keuhkoputkissa on pitkäaikainen tulehdustila, johon liittyy taipumus keuhkoputkien ahtautumiseen. Tulehtunut keuhkoputkien limakalvo on herkkä monille ärsykkeille, kuten pölylle, savulle, pakkaselle tai ruumiilliselle rasitukselle. Astma on yleinen sairaus, sillä noin viisi sadasta suomalaisesta sairastaa sitä. Sitä esiintyy kaikenikäisillä, eniten pienillä lapsilla ja yli 40-vuotiailla.

Duodecim Lääkärikirja
20.12.2006 → (kansalaiset)
information page

Astmaatikolle sopii kevyt liikunta

Astma ja keuhkoahtaumatauti eivät ole esteitä liikunnan harrastamiselle. Sopiva liikunta parantaa peruskuntoa, vähentää rasitusperäisiä hengitystieoireita ja jopa estää sairauden etenemistä.

UKK-instituutti
1.1.2000 → (kansalaiset)
guide

Lasten astma

Astmaa (ks. astma

Duodecim Lääkärikirja
10.3.2007 → (kansalaiset)
information page

Minkä verran astmasta on työperäistä?

Astma on pitkäaikaissairaus, joka on viime vuosikymmenien aikana yleistynyt. Astman lisääntymisen syyt ovat suurelta osin epäselviä tai vasta hahmottumassa.

Työterveyslaitos
5.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article

Astma ja allergiat

Allergisiin sairauksiin kuuluvat astma, allerginen nuha, atooppinen ihottuma ja kosketusihottuma. Nämä ovat lisääntyneet 40 viimeisen vuoden aikana. Osaltaan kehittynyt diagnostiikka ja tietoisuus oireista ovat lisänneet...

Kansanterveyslaitos
31.10.2006 → (kansalaiset)
information page

Leipureilla on suurin vaara saada ammattiastma

Italialaisen Bernardino Ramazzinin kuvaus leipurinastmasta vuodelta 1713 on työlääketieteellisen kirjallisuuden klassikko. Ongelma ei ole hävinnyt vielä kolmensadan vuoden kuluttuakaan: leipureilla on eri ammattiryhmien vertailussa suurin allergisten hengityselinsairauksien vaara.

Työterveyslaitos
5.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article

Keuhkoahtaumatauti ja krooninen keuhkoputkentulehdus

Suomessa keuhkoahtaumatautia sairastaa noin 200 000 potilasta ja siihen kuolee noin 1000 henkilöä vuodessa. Kroonistunutta keuhkoputkentulehdusta, keuhkoahtaumataudin esiastetta, sairastaa lisäksi arviolta vähintään 200 000..

Kansanterveyslaitos
28.12.2006 → (kansalaiset)
information page

Suomalaisten terveys

Väestön terveyden ja sen kehityksen tuntemisen avulla voidaan edistää terveyttä, suunnitella terveyspalveluja ja terveys- ja sosiaaliturvaa sekä kehittää terveyspolitiikkaa. Tätä tarkoitusta varten laadita

Kansanterveyslaitos
28.9.2006 → (aikuiset), (kansalaiset)
information page

Mitä pitää tehdä, jos epäilee ammattiastmaa?

Ammattitaudilla tarkoitetaan maamme lainsäädännön mukaan tautia, joka "todennäköisesti on pääasiallisesti aiheutunut fysikaalisista, kemiallisista tai biologisista tekijöistä". Keuhkoastma on ammattiastma silloin, kun työntekijä on herkistynyt työssä oleville kemiallisille tai biologisille altisteille. Näitä herkistäviä altisteita tunnetaan jo yli 200.

Työterveyslaitos
5.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article
29 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us