Apunavigaatio
Leivänmurupolku
borrelia
Borrelios
Borrelia är en bakterie (Borrelia burgdorferi) som hör till spiroketerna och som sprids av fästingar som hör till släktet Ixodes. I Finland varierar förekomsten av borrelia bland fästingar mellan 10 och 50 procent.
Borrelioosi (Lymen tauti)
Borrelia on spirokeettoihin kuuluva bakteeri (Borrelia burgdorferi), jota levittävät Ixodes-suvun punkit. Suomessa borrelian esiintyvyys punkeissa vaihtelee 10 ja 50 prosentin välillä.
Lymyävät bakteerit ja sitojamolekyylit tutkimuksen kohteina
Akatemiaprofessori Sirpa Jalkasen johtama Kansanterveyslaitoksen huippututkimusyksikkö tutkii sitä, miten elimistömme selviää päivittäin kahdesta suuresta uhkasta.
Borrelia
Borreliatapauksia on esiintynyt runsaasti vuoden 2004 jälkeen. Vuonna 2007 tapauksia ilmoitettiin 1 330 (25/100 000). Ilmaantuvuus oli jälleen korkein Ahvenanmaalla, missä todettiin yli 500 tapausta.
Tartuntatautitilanne Suomessa - raportoidut mikrobilöydökset 8/2004
Hengitystieinfektioita aiheuttavia viruksia, kuten parainfluenssa- ja adenovirusta, todettiin edelleen sangen vähän. Myöskään yhtään influenssatapausta ei elo–syyskuun aikana ole raportoitu.
Mikrobilöydökset 4/2005
Mikrobilöydökset 5/2004-4/2005. Taulukko pdf-liitteenä sivulla.
Mikrobilöydökset
Raportoidut mikrobilöydökset vuosina 2004-2005.
Tartuntatautitilanne Suomessa - raportoidut mikrobilöydökset 1/2005
Suomessa on joulukuun puoleenväliin mennessä ilmoitettu vain kaksi influenssa A -tapausta. Myös Euroopassa tilanne on ennallaan; sekä influenssa A- että influenssa B -viruksia on raportoitu vain sporadisesti.
Tartuntatautitilanne Suomessa - raportoidut mikrobilöydökset, 7/2004
Kesä-elokuun 2004 aikana hengitystieinfektioita aiheuttavia viruksia, kuten parainfluenssa- ja adenovirusta, todettiin sangen vähän. Hinkuyskää sen sijaan esiintyi edelleen runsaasti. Kesäkuussa todettiin 143...
Puutiaisaivotulehdusrokote
Kysymyksiä ja vastauksia puutiaisaivotulehdusrokotteesta (TBE-rokote) ja puutiaisaivotulehduksesta.
information page
magazine article
- Lymyävät bakteerit ja sitojamolekyylit tutkimuksen kohteina
- Tartuntatautitilanne Suomessa - raportoidut mikrobilöydökset 8/2004
- Mikrobilöydökset 4/2005