Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

edema

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

hits

pages

  • 1

Turvotus

Turvotus syntyy, kun kudoksissa solujen välitilaan kertyy nestettä. Kertymisen syynä voi olla verisuonten ja kudosten paineolosuhteiden muutos tai kudosvaurio.

Duodecim Lääkärikirja
23.7.2007 → (kansalaiset)
information page

Kuukautisia edeltävät oireet (Premenstruaalioireyhtymä, PMS)

Kuukautisia edeltävä oireyhtymä eli premenstruaalioireyhtymä (PMS) tarkoittaa ennen kuukautisia esiintyviä psyykkisiä ja fyysisiä oireita. PMS:n syytä ei tiedetä, mutta se liittyy säännölliseen kuukautiskiertoon ja häviää vaihdevuosien alettua. Lieviä vaivoja ilmenee lähes kaikilla naisilla jossakin vaiheessa elämän varrella, vaikeasta oireilusta kärsii 4

Duodecim Lääkärikirja
4.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Ilmavaivat

Suurin osa ruoansulatuskanavan kaasusta syntyy paksusuolessa majailevien bakteerien tuottamana. Kaasua voi joutua mahaan ja sieltä suolistoon myös nielemällä. Ihmisillä muodostuu suolikaasua keskimäärin 7

Duodecim Lääkärikirja
19.1.2007 → (kansalaiset)
information page

Angioödeemat ("allerginen turvotus")

Angioödeemaa on 15

Duodecim Lääkärikirja
25.10.2006 → (kansalaiset)
information page

Raskaudenaikaisia häiriöitä - raskausmyrkytys eli pre eklampsia

Raskausmyrkytystä esiintyy useimmin ensisynnyttäjillä sekä nuorilla ja vanhoilla synnyttäjillä. Äidin krooniset sairaudet ja monisikiöinen raskaus altistavat taudin kehittymiselle. Tavallisimmin raskausmyrkytys ilmaantuu viimeisen raskauskolmanneksen aikana ja alkaa turvotuksilla. Verenpaineen nousu ja valkuaisen erittyminen virtsaan ovat raskausmyrkytyksen merkkejä. Synnytys on tehokkain hoito tilanteessa.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
16.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Lasta odottavien yleiseimpiä askarruttavia asioita

Koko raskauden kulun äitiä ja isää saattavat askarruttaa monet asiat. Tähän artikkeliin on kerätty tietoa tavallisimmista asioista, joihin liittyviä kysymyksiä tehdään raskaudenaikaisista yleisistä tuntemuksista. Kerätty tieto ja kokemus toimivat rauhoittavana ensitietona lasta odottaville. Artikkeli sisältää piirretyn kuvan, käsitekartan, synnytyspelkoihin vaikuttavista asioista.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
14.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Rokotusten haittavaikutusten ilmoittaminen

Terveydenhuollon ammattihenkilön tulee ilmoittaa epäilemästään tai toteamastaan rokotuksen haittavaikutuksesta KTL:n rokoteosastolle. Sivulla on lueteltu ne haittavaikutukset, joista ainakin tulisi tehdä ilmoitus.

Kansanterveyslaitos
10.6.2005 → (asiantuntijat), (farmaseutit), (lääkärit), (sairaanhoitajat), (terveydenhoitajat)
guide
hits

pages

  • 1
© TerveSuomi.fi 2008About us