Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

age

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

22 hits

pages

Riskitekijänä synnyttäjän ikä

Elimistön mukautumismahdollisuudet raskauden läpiviemiseen ovat murrosikäisillä tytöillä huonommat kuin yli 19-vuotiailla naisilla. Kohdun kehittymättömyys saattaa johtaa keskenmenoon ja ennenaikaiseen synnytykseen. Näiden riski on vielä 18-vuotiaalla noin kaksinkertainen verrattuna 19 – 35 vuotiaisiin naisiin. Iältään vanhan ensisynnyttäjän ongelmat ovat osin samat kuin nuoren synnyttäjän. Yli 35 vuoden ikäisten äitien sikiöiden kromosomihäiriöiden riski kasvaa vähitellen. Yleensä tällöin on kysymys 21-trisomiasta eli Downin synroomasta, mongoloidismista. Artikkelissa esitetään piirrokuvan avulla riskin lisääntyminen vähitellen äidin iän kohotessa.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
1.9.2004 → (kansalaiset)
information page

Terveys

Iän myötä sairaudet ja erilaiset oireilut yleistyvät. Yksilölliset erot ovat suuret.On arvioitu, että 70-vuotiailla on keskimäärin kaksi pitkäaikaista sairautta.

Työterveyslaitos
11.9.2006 → (kansalaiset)
information page

Tupakointi ja miehen terveys

Miesten tärkeimmät terveysriskit ovat tupakka ja alkoholi. Miesten tupakointi on alkanut vähentyä, ja sillä on suuri merkitys miesten terveyden paranemiseen. Silti miehiä kuolee naisiin verrattuna kaksinkertainen määrä tupakoinnin aiheuttamiin sairauksiin.

Terveyden edistämisen keskus
11.12.2006 → (kansalaiset)
information page

Tupakointi kehitysmaissa

Tätä nykyä tupakan kulutus laskee rikkaissa maissa ja kasvaa kehitysmaissa ja Itä-Euroopassa. Tupakoinnin painopisteen siirtymisellä rikkaista maista köyhiin on sekä taloudellisia että terveydellisiä seurauksia. WHO arvioi, että suuntaus kasvattaa osaltaan elintasokuilua maiden välillä.

Terveyden edistämisen keskus
16.1.2007 → (kansalaiset)
information page

Kylmätyö elintarviketeollisuudessa

Huomattava osa elintarviketeollisuuden työstä tehdään jäähdytetyissä tiloissa. Monet työvaiheet vaativat hyvää sorminäppäryyttä, mikä estää käyttämästä riittävän lämpimiä käsineitä. Lisäksi työ on usein kevyttä toistotyötä, mikä ei tuota riittävästi lämpöä, mutta voi kuitenkin aiheuttaa paikallista tuki- ja liikuntaelimistön ylikuormitusta. Kylmänhaittoja koetaankin elintarviketeollisuudessa runsaasti ja monet haitat lisääntyvät työvuosien myötä. Kylmänhaittoja on pyritty vähentämään mm. vaatetusta ja käsineitä kehittämällä. Parhaillaan selvitetään, millainen merkitys kylmällä on elintarviketeollisuudessa yleisissä tuki- ja liikuntaelimistön rasitusoireissa.

Työterveyslaitos
5.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article

Usein kysyttyä

Tälle sivulle on koottu usein esitettyjä kysymyksiä työelämästä.

Työterveyslaitos
27.9.2006 → (kansalaiset)
information page

Elämä pelissä -kirja syventää ohjelman aiheita

Ohjelma-sarjan rinnalle tehty Elämä pelissä -kirja on tarkoitettu kaikille, joita kiinnostaa oma ja läheisten hyvinvointi. Kirjaa voi lukea perinteiseen tapaan, mutta se toimii erinomaisesti hakuteoksena.

Kansanterveyslaitos
30.11.2007 → (asiantuntijat)
test

Elämänmakuinen Elämä pelissä kiinnosti katsojia

Tänä syksynä suomalaiset saivat seurata kuuden osallistujan kamppailua TV 1:n Elämä pelissä tv-sarjassa. Lisävuosia elämänsä tavoitelleiden julkkisten elintaparemontti ja ohjelmaan liittyvä testi...

Kansanterveyslaitos
30.11.2007 → (asiantuntijat)
test

Tupakoinnin terveysriskit

Tupakka vaikuttaa ihmisen elimistöön hyvin kokonaisvaltaisesti. Tupakointi lisää etenkin sydän- ja verisuonitauteja, syöpää sekä hengityselinten sairauksia.

Terveyden edistämisen keskus
11.12.2006 → (kansalaiset)
information page

Työelämässä tarvitaan eri-ikäisten yhteistyötä

Sukupolvien välisen yhteistyön tarve tiedon, osaamisen ja kokemusten siirrossa korostuu, kun yhä enemmän ikääntyviä siirtyy eläkkeelle. Työelämässä tarvitaan sekä nuorten että ikääntyvien osaamista ja taitoja.

Työterveyslaitos
5.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article
22 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us