Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

clothes

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

hits

pages

  • 1

Pukeutumisella mukavuutta ulkoiseen olemukseen

Raskauden aikana pukeutumisessa on hyvä huomioida mm. painonnousu, lisääntynyt hikoilu ja vartalon painopisteen muuttuminen. Miellyttävyys, mukavuus ja käyttökelpoisuus ovat tällöin vaatteiden tärkeimpiä ominaisuuksia. Luonnonkuituiset materiaalit ovat yleensä tekokuituisia parempia.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
15.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Toimintakyky kylmässä

Jäähtyminen heikentää fyysistä ja älyllistä toimintakykyä monin tavoin. Toimintakyvyn aleneminen lisää työn kuormittavuutta, virheitä ja tapaturmariskiä ja heikentää työn tuottavuutta. Paitsi toimintakyvyn ylläpitämiseksi on hyvästä lämpötasapainosta tarpeen huolehtia kylmässä myös siksi, että vuosia jatkuneessa kylmätyössä näyttää nivel- ja lihasvaivoja kehittyvän enemmän kuin vastaavassa työssä lämpimässä.

Työterveyslaitos
5.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article

Vauvan tarvikkeet ensimmäisen vuoden aikana

Seuraava artikkeli kertoo, kuinka paljon vauva tarvitsee ensimmäisen vuoden aikana erilaisia tarvikkeita sekä ilmoittaa niiden arvioidut hinnat. Artikkelia on visualisoitu piirroskuvin.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
4.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Sukkien valinta vaikuttaa jalkojen hyvinvointiin

Raskausaikana kannattaa käyttää puuvillaa tai muuta luonnonkuitua sisältäviä sukkia, sillä ne eivät painaudu turvonneisiin jalkoihin helposti. Tukisukat helpottavat suonikohjuista ja turvotuksesta johtuvaa jalkasärkyä. Äitiyssukkahousut tukevat jalkojen lisäksi kasvavaa vatsanseutua.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
21.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Vaatteilla kylmää vastaan

Kylmä aiheuttaa terveysvaikutusten lisäksi myös selkeitä vaikutuksia työssä suoriutumiseen, on valmius ammatti- ja toimialakohtaisten kylmänsuojavarusteiden kehittämiseen lisääntynyt. Tuossa kehitystyössä tavoitteet ovat olleet käyttäjä- ja työympäristölähtöisiä. Tällöin käyttömukavuus, vaatetusfysiologia ja ergonomia sekä psykologiset tekijät ovat selvityksen kohteina. Varusteiden määrän lisääntyessä töissä myös niiden yhteensopivuus ja pukemisen helppous ovat nousseet tärkeiksi tekijöiksi.

Työterveyslaitos
5.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article

Vauvan ulkoilu

Ulkoilun voi vastasyntyneen kanssa aloittaa vähitellen vuodenajasta ja säästä riippuen. Kesällä lapsen voi nukuttaa ulkona varjoisassa paikassa suojaten vauva ötököiltä, tuulelta ja liialta kuumuudelta. Vaatetuksena voi olla kevyt kesäinen asuste tai vauva voidaan kääriä lakanan sisään. Talvella vauvalle voi pukea sisävaatteiden päälle villa-asun, villasukat ja -lapaset, trikookypärän ja myssyn sekä lämpimän toppapuvun ja makuupussin.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
4.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Kylmätyö elintarviketeollisuudessa

Huomattava osa elintarviketeollisuuden työstä tehdään jäähdytetyissä tiloissa. Monet työvaiheet vaativat hyvää sorminäppäryyttä, mikä estää käyttämästä riittävän lämpimiä käsineitä. Lisäksi työ on usein kevyttä toistotyötä, mikä ei tuota riittävästi lämpöä, mutta voi kuitenkin aiheuttaa paikallista tuki- ja liikuntaelimistön ylikuormitusta. Kylmänhaittoja koetaankin elintarviketeollisuudessa runsaasti ja monet haitat lisääntyvät työvuosien myötä. Kylmänhaittoja on pyritty vähentämään mm. vaatetusta ja käsineitä kehittämällä. Parhaillaan selvitetään, millainen merkitys kylmällä on elintarviketeollisuudessa yleisissä tuki- ja liikuntaelimistön rasitusoireissa.

Työterveyslaitos
5.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article

Huomio ihoon

Vuosikymmeniä on tiedetty, että monet maatalouden torjunta-aineet joutuvat elimistöön nimenomaan ihon kautta, kun taas hengitystiealtistuminen on usein varsin pientä. Näille aineille altistumisen arvioimiseksi onkin kehitetty monia ihoaltistumisen mittaus- ja mallinnusmenetelmiä.

Työterveyslaitos
5.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article

FIKSU käyttää suojavaatteita ja suojaimia

Työturvallisuutta tulee työpaikalla parantaa ensisijaisesti teknisin keinoin, kuten vähentämällä altistusta. Kaikkia haittoja ei voida torjua teknisesti ja silloin on käytettävä suojaimia. Työnantajan tulee antaa työntekijän käyttöön työssä tarvittavat asianmukaiset ja siihen sopivat suojaimet.

Työterveyslaitos
5.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article
hits

pages

  • 1
© TerveSuomi.fi 2008About us