Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

abuse

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

13 hits

pages

Lääkeriippuvuus ja lääkkeiden väärinkäyttö

Lääkeriippuvuudelle on alkoholismin ja muiden aineriippuvuuksien tapaan ominaista hoidollisesti tarpeettoman tai tarpeettomaksi muuttuneen lääkkeen jatkuva tai pakonomainen käyttö riippumatta käytön aiheuttamista sosiaalisista tai terveydellisistä haitoista.

Duodecim Lääkärikirja
21.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Päihde- ja huumeriippuvuus

Huume- ja päihderiippuvuudelle on alkoholismin

Duodecim Lääkärikirja
20.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Päihteidenkäyttö ja raskaus - lääkkeiden väärinkäyttö

Raskauden aikana on turvallista käyttää vain lääkärin määräämiä sairauden tai oireen kannalta tarpeellisia ja turvallisia lääkkeitä ohjeiden mukaisesti.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
16.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Alkoholin ja huumeiden väärinkäyttö

Erilaisten päihdyttävien aineiden tai lääkkeiden väärinkäytölle on ominaista aineen toistuva käyttö tavalla, josta on erilaisia terveydellisiä tai sosiaalisia haittoja. Aineen käytön vuoksi henkilön loukkaa itsensä, ei kykene tekemään vastuullisesti työtään, laiminlyö vastuunsa lasten vanhempana, ajautuu riitoihin puolisonsa kanssa, syyllistyy rattijuoppouteen, tappeluihin tai muihin lain rikkomuksiin jne.

Duodecim Lääkärikirja
20.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Tietoa huumeista

Ihmiset ovat kautta vuosisatojen käyttäneet päihteitä, eli ns. psykoaktiivisia aineita vaikuttaakseen mielialaansa, ajatuksiinsa ja käyttäytymiseensä. Alkoholi, tupakka ja erilaiset luonnonmukaiset ja synteettiset...

Kansanterveyslaitos
25.9.2006 → (aikuiset), (kansalaiset), (nuoret aikuiset), (nuoret), (vanhukset)
information page

Pääkirjoitus: Huumetilanne helpottumassa, mutta haasteita riittää!

Huumeiden käyttö lisääntyi Suomessa merkittävästi 1990-luvulla. Suonensisäisten huumeiden käyttö toi mukanaan myös HIV- ja hepatiittiuhan ja oli omiaan aktivoimaan myös terveydenhuoltosektoria.

Kansanterveyslaitos
19.5.2005 → (asiantuntijat)
magazine article

Päihteiden käyttö ja muu samanaikainen mielenterveyden häiriö

Psykiatrisissa häiriöissä käytetään nykyisin joko ICD-10- tai DSM-IV-järjestelmien mukaisia diagnostisia kriteereitä. Muiden kuin päihteisiin liittyvien häiriöiden kriteereissä on usein...

Kansanterveyslaitos
23.5.2005 → (asiantuntijat)
magazine article

Huumeongelma lieventymässä?

Huumeiden käyttö ja haitat lisääntyivät Suomessa selvästi 1990-luvulla ja vuosituhannen vaihteessa. Viime vuosina mm. AVTK-tutkimuksissa on kuitenkin saatu tuloksia, jotka voivat viitata huumetilanteen paranemiseen.

Kansanterveyslaitos
19.5.2005 → (asiantuntijat)
magazine article

Alkoholi ja tapaturmat

Tilastokeskuksen kuolemansyytilaston mukaan miesten kolmanneksi yleisin ja naisten viidenneksi yleisin kuolemansyy vuonna 2003 oli tapaturmat. Toisella sijalla kuolemansyissä on alkoholi. Tutkimuksen mukaan 20 prosentin kasvu alkoholin kulutuksessa..

Kansanterveyslaitos
31.8.2005 → (aikuiset), (asiantuntijat), (kansalaiset), (päihdetyöhon osallistuvat ihmisryhmät), (sosiaali- ja terveydenhuoltoalan johtajat), (sosiaalityöntekijät)
unknown

Päihderiippuvuuden kliininen hoito

Kliinisellä hoitotutkimuksella tuotetaan tietoa päihteiden väärinkäytöstä ja kehitetään keinoja päihteiden väärinkäytön ja päihderiippuvuuden ennaltaehkäisemiseksi.

Kansanterveyslaitos
14.7.2004 → (asiantuntijat)
organizational info
13 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us