Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

use

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

127 hits

pages

Lääkeriippuvuus ja lääkkeiden väärinkäyttö

Lääkeriippuvuudelle on alkoholismin ja muiden aineriippuvuuksien tapaan ominaista hoidollisesti tarpeettoman tai tarpeettomaksi muuttuneen lääkkeen jatkuva tai pakonomainen käyttö riippumatta käytön aiheuttamista sosiaalisista tai terveydellisistä haitoista.

Duodecim Lääkärikirja
21.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Alkohol, droger och andra rusmedel

En riklig alkoholkonsumtion ökar risken att insjukna och förvärrar många sjukdomssymtom. Alkoholen är den viktigaste faktorn bakom förtida död hos män i arbetsför ålder.

Kansanterveyslaitos
2.6.2004 → (kansalaiset)
unknown

Työelämän ja muun elämän tasapaino

Kiireinen ja tehokkuutta painottava työelämä vie aikaa ja voimavaroja muilta elämänalueilta. Perhe-elämän, levon ja elpymisen sekä harrastusten yhdistäminen työelämän kanssa tuntuu usein ratkaisemattomalta yhtälöltä. Riittämättömyyden kokemukset ja kuormittuminen ovat tavallisimpia seurauksia elämänalueiden epätasapainosta.

Työterveyslaitos
11.9.2006 → (kansalaiset)
information page

Tuliko otettua liikaa?

Alkoholiannos on pullo keskiolutta, 12 cl mietoa viiniä, 8 cl väkevää viiniä tai 4 cl väkevää viinaa. Moni ajattelee ottavansa vain pari lasia viiniä, mutta jos lasi on iso eikä määrää mitata, pariin lasiin mahtuu helposti yli puoli pulloa viiniä.

Kansanterveyslaitos
5.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Päihde- ja huumeriippuvuus

Huume- ja päihderiippuvuudelle on alkoholismin

Duodecim Lääkärikirja
20.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Miten hallita työajatonta aikaa?

Aikaa voisi kutsua ehtymättömäksi luonnonvaraksi, joka on nykyisessä työelämässä kortilla. Yksi tapa korjata tätä paradoksia on tehostaa ajankäyttöä, jolloin samassa ajassa saadaan enemmän aikaiseksi. Useat ajanhallinnan menetelmät (time management) pyrkivät tähän. Voidaan kysyä, onko tämä ratkaisu, vaikka hyvin suunniteltu ja järkevästi toteutettu työ lisääkin työn mielekkyyttä. Tehokkuusvaatimukselle ei ole olemassa ylärajaa. Tarvitaan myös kokonaisajankäytön suunnittelua.

Työterveyslaitos
5.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article

Hyvä tietää tupakoinnista ja alkoholista

Tupakointi ja diabetes on vaarallinen yhdistelmä. Tupakointi kaksinkertaistaa diabeteksen lisäsairauksien riskin.

Oulun Omahoito / Oulun seudun ammattikorkeakoulu
1.1.2008 → (kansalaiset)
information page

Alkoholin ja huumeiden väärinkäyttö

Erilaisten päihdyttävien aineiden tai lääkkeiden väärinkäytölle on ominaista aineen toistuva käyttö tavalla, josta on erilaisia terveydellisiä tai sosiaalisia haittoja. Aineen käytön vuoksi henkilön loukkaa itsensä, ei kykene tekemään vastuullisesti työtään, laiminlyö vastuunsa lasten vanhempana, ajautuu riitoihin puolisonsa kanssa, syyllistyy rattijuoppouteen, tappeluihin tai muihin lain rikkomuksiin jne.

Duodecim Lääkärikirja
20.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Tietoa huumeista

Ihmiset ovat kautta vuosisatojen käyttäneet päihteitä, eli ns. psykoaktiivisia aineita vaikuttaakseen mielialaansa, ajatuksiinsa ja käyttäytymiseensä. Alkoholi, tupakka ja erilaiset luonnonmukaiset ja synteettiset...

Kansanterveyslaitos
25.9.2006 → (aikuiset), (kansalaiset), (nuoret aikuiset), (nuoret), (vanhukset)
information page

Nuoruus ja hulluus ja veden vaarat

Tuhansien järvien, jokien ja Saaristomeren Suomi on vesilläliikkujien paratiisi. Vedessä ja veden äärellä oleskeluun liittyy kuitenkin riskejä. Suomessa hukkuu vuosittain noin 200 ihmistä, suurin osa päihtyneenä. Vesillä ja uimarannoilla tuleekin...

Kansanterveyslaitos
26.5.2008 → (kansalaiset)
information page
127 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us