Apunavigaatio
Leivänmurupolku
- Index
- (redskap)
(redskap)
- implements (1)
- aids (7)
- syringes (2)
- diagnostic equipment (1)
- cutlery (2)
Potilassiirrot kuormittavat hoitajia fyysisesti

Hoito- ja hoivatyössä fyysinen ja psyykkinen kuormitus on huomattavaa. Potilaan liikkumisen avustaminen, erityisesti potilassiirrot ja -nostot, koetaan hoitotyön fyysisesti kuormittavimmiksi työvaiheiksi. Potilassiirtoja on paljon erityisesti vanhustenhuollossa sekä sisätauti- ja neurologisilla osastoilla.

Osaamisesta ja oppimisesta tietotyössä tiedetään vasta vähän

Tietotyö ja työn osaamisvaatimukset lisääntyvät jatkuvasti. Kiinnostus tietotyöhön johtuu tietotyön yhteiskunnallisen ja taloudellisen merkityksen jatkuvasta lisääntymisestä. Osaamista ja sen jatkuvaa kehittämistä pidetään varsinkin asiantuntijaorganisaatioiden hengissä säilymisen ja tuloksellisen toiminnan edellytyksinä.

Diabeetikon sosiaaliturva 2006

Sosiaaliturvaan ja eri etuuksiin liittyvät kysymykset voivat tuntua mutkikkailta ja niitä koskeva tieto on hajallaan. Erityistä diabeetikoille suunnattua sosiaaliturvaa ei ole. Tähän oppaaseen on koottu yleisestä sosiaaliturvasta sellaiset kokonaisuudet, joista voi olla hyötyä diabetekseen sairastuneelle eri tilanteissa ja elämänvaiheissa.

Vammaispalvelut

Vaikeavammaisen on mahdollisuus saada kunnalta vammaispalvelulain perusteella tukea jokapäiväisessä elämässä selviytymiseen silloin, kun hän ei saa sopivia palveluja tai etuuksia minkään muun lain nojalla.

Verensokerin omaseurantavälineet

Verensokerin omaseuranta on elintärkeä diabeteksen hoitokeino. Kun tyypin 1 ja tyypin 2 diabeteksen hoitona on insuliini ja/tai insuliinin-eritystä lisäävät tabletit, jotka kaikki alentavat verensokeria, on oleellista seurata verensokeritasoa toisaalta hoitotavoitteiden saavuttamiseksi ja toisaalta liian matalan verensokeritason (hypoglykemian ja insuliinisokin) välttämiseksi.

Rokotusvälineet ja pistotekniikka

Rokotusvälineiden on oltava steriilejä ja kertakäyttöisiä. Kertakäyttöiset 2 ml:n ruiskut ovat kätevimpiä annettaessa injektioita ihon alle ja lihaksen sisään. Ihon sisään annettavissa...

Metallin maalaus

Tietoa metallin maalauksesta

Keinoja kemikaalialtistumisen vähentämiseen

Myrkyllinenkään kemikaali ei aiheuta riskiä, ellei sille altistu. Työntekijän ja kuluttajan altistumista kemikaaleille voi vähentää monin eri keinoin. Tärkeää on, että työntekijä ja työnantaja saavat käyttökelpoisessa muodossa olevaa oikeaa tietoa kemikaalin ominaisuuksista. Arvokasta tietoa löytyy kemikaalin päällysmerkinnöistä ja käyttöturvallisuustiedotteista, mutta riittävätkö ne?Työpaikka- ja prosessikohtainen koulutus ja tiedon soveltaminen ovatkin korvaamattomia, kun altistumista pyritään vähentämään käytännössä.

Vauvan ruokintaan liittyviä ohjeita

Vastasyntyneen mahalaukkuun mahtuu kerralla vain vähän maitoa. Alussa vauva syö yleensä tiheämmin, mutta lapsen kasvaessa ruokailuvälit pitenevät usein 4 - 6 tuntiin. Lisämaito on hyvä antaa lapselle kupista, sillä silloin hän ei opi pulloruokinnan helppoutta ja rupea syrjimään rintaa erilaisen imemistekniikan opittuaan. Pulloruokintaan verrattuna etuna on myös maidon haistaminen maistamisen lisäksi sekä vähäisempi pulauttelu.

Huomio ihoon

Vuosikymmeniä on tiedetty, että monet maatalouden torjunta-aineet joutuvat elimistöön nimenomaan ihon kautta, kun taas hengitystiealtistuminen on usein varsin pientä. Näille aineille altistumisen arvioimiseksi onkin kehitetty monia ihoaltistumisen mittaus- ja mallinnusmenetelmiä.
