Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

cognitive processes

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

17 hits

pages

Miten voin auttaa muistiani?

Muistisäilöön mahtuu rajattomasti tietoja ja taitoja. Hajanainen ja tehoton mieleenpainaminen on usein syynä siihen, että muistiin talletetut asiat eivät tarpeen tullen palaudu mieleen.

Työterveyslaitos
1.10.1006 → (kansalaiset)
information page

Dissosiatiivinen muistinmenetys

Dissosiatiiviselle muistinmenetykselle eli psykogeeniselle amnesialle on ominaista yksi tai useampi jakso, jonka aikana henkilö ei kykene palauttamaan mieleensä itselleen tärkeää, usein luonteeltaan traumaattista, häpeän tai stressin sävyttämää tietoa. Muistamattomuus on luonteeltaan liian laajaa ollakseen tavallista unohtelua ja haittaa sosiaalisia tai muita toimintoja.

Duodecim Lääkärikirja
20.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Muistihäiriöt

Muisti on tärkeä osa ihmisen henkisiä kykyjä ja tiedonkäsittelyä. Muistia tarvitaan uusien asioiden oppimisessa sekä koko identiteetin ylläpitämisessä.

Duodecim Lääkärikirja
20.2.2007 → (kansalaiset)
information page

Alzheimerin tauti

Alzheimerin tauti on aivoja rappeuttava sairaus. Sen yleisyys kasvaa voimakkaasti iän myötä. Alle 65-vuotiailla tauti on harvinainen, mutta yli 85-vuotiailla sitä esiintyy jo 15

Duodecim Lääkärikirja
14.2.2007 → (kansalaiset)
information page

Ikääntymisen vaikutus muistiin

Ikääntymisen toimintakykymuutoksia kuvaavissa kirjoituksissa ei useinkaan kerrota, minkä ikäisistä ihmisistä niissä on kyse. Tutkimukset ovat osoittaneet, että lieviä eroja nuorten ja vanhempien ikäryhmien välisissä muistisuorituksissa todetaan noin 45-50 -vuoden iästä alkaen.

Työterveyslaitos
11.9.2006 → (kansalaiset)
information page

Keinot osaamisen parantamiseksi

Jatkuvan opiskelun vaatimukset ovat lisänneet oppimaan oppimisen taitojen tarvetta. Ohessa keinoja osaamisen parantamiseksi

Työterveyslaitos
27.9.2006 → (kansalaiset)
information page

Oppimiskyvyn häiriöt (lukihäiriö ym.)

Oppimiskyvyn häiriöitä voidaan erottaa lukemisen erityisvaikeus (dysleksia), laskemiskyvyn erityisvaikeus (dyskalkulia) ja kirjoittamisen erityisvaikeus. Joillakin lapsilla ilmenee vaikeuksia kaikilla kolmella alueella, vaikka kyse ei olekaan älyllisestä kehitysvammaisuudesta.

Duodecim Lääkärikirja
21.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Alkoholin vaikutukset

Alkoholi vaikuttaa muistiin sekä heikentäen että muistia parantaen. Alkoholi on suurina annoksina keskushermostoa laaja-alaisesti lamaava – aina tajuttomuuteen asti. Lievät alkoholimäärät saattavat kuitenkin parantaa asioiden mieleen palauttamista.

Kansanterveyslaitos
26.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Omia keinoja parantaa työssä jaksamista

Työssä jaksamista voidaan parantaa myös omin keinoin. Tarvittaessa voit kääntyä myös työterveyshuollon puoleen, josta saat tukea työssä jaksamiseen ja terveyden säilyttämiseen.

Työterveyslaitos
11.9.2006 → (kansalaiset)
information page

Viina on viisasten juoma

Kansanterveyslaitoksen kesäterveys-sivuille on koottu vastauksia usein tulleisiin kesää ja terveyttä koskeviin kysymyksiin. Sivuille on koottu Kansanterveyslaitoksen tuottamaa tietoa, mutta paketissa on myös linkkejä...

Kansanterveyslaitos
14.6.2007 → (kansalaiset)
information page
17 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us