Apunavigaatio
Leivänmurupolku
cognition
- determination (3)
- life management (5)
- (saanti_3) (1)
- behaviour (61)
- studying (2)
- (vertailu) (2)
- analysis (13)
- access to information (1)
- choice (2)
- reception (1)
- (diagnostiikka) (53)
- calculation (1)
- information retrieval (1)
- knowledge acquisition (3)
- mensuration (38)
- stress management (1)
- adjustment (1)
- reading (1)
- -synon motivation (2)
- cognitive processes (17)
Miten voin auttaa muistiani?
Muistisäilöön mahtuu rajattomasti tietoja ja taitoja. Hajanainen ja tehoton mieleenpainaminen on usein syynä siihen, että muistiin talletetut asiat eivät tarpeen tullen palaudu mieleen.
Psittakoosi
Papukaijakuume (psittakoosi eli ornitoosi) on Chlamydophila psittaci (ent. Chlamydia psittaci) -bakteerin aiheuttama hengitystieinfektio. Papukaijojen lisäksi sitä voivat levittää muutkin kesyt ja villit lintulajit. Linnuilla psittakoosin taudinkuva...
Päätetyöpaikkojen ergonomiatalkoot
Tämä lomake on työpaikan ergonomian kehittämisen yksi työväline. Arvioi työpaikkasi tämän lomakkeen mukaan ja vastaa kysymyksiin huolellisesti.
Diabetestutkimukset
Tyypin 2 diabetes todetaan verikokeilla. Verikokeilla selvitetään esimerkiksi sitä, miten verensokeriarvot vaihtelevat eri tilanteissa. Tutkimuksiin kuuluu myös haastattelu.
Liikuntapiirakan käyttö asiakasneuvonnassa
Täytettävää liikuntapiirakkaa voidaan käyttää apuna, kun halutaan muokata nykyisiä liikuntatottumuksia ja verrata niitä terveysliikunnan suositukseen.
Dissosiatiivinen muistinmenetys
Dissosiatiiviselle muistinmenetykselle eli psykogeeniselle amnesialle on ominaista yksi tai useampi jakso, jonka aikana henkilö ei kykene palauttamaan mieleensä itselleen tärkeää, usein luonteeltaan traumaattista, häpeän tai stressin sävyttämää tietoa. Muistamattomuus on luonteeltaan liian laajaa ollakseen tavallista unohtelua ja haittaa sosiaalisia tai muita toimintoja.
Muistihäiriöt
Muisti on tärkeä osa ihmisen henkisiä kykyjä ja tiedonkäsittelyä. Muistia tarvitaan uusien asioiden oppimisessa sekä koko identiteetin ylläpitämisessä.
Opiskelu ja työ
Monet opiskelijat käyvät töissä. Toisille se on luonteva keino saada kokemusta työelämästä ja rahoittaa opintojaan, toisille välttämätön pakko opiskeluaikaisen toimeentulon turvaamiseksi. Työ voi myös olla osa tutkintoon johtavaa koulutusta kuten työssäoppiminen tai työharjoittelu, jolloin työstä ei makseta palkkaa. Työelämässä mukana olo antaa nuorille mahdollisuuden näyttää ja hyödyntää tietojaan ja taitojaan.
Alzheimerin tauti
Alzheimerin tauti on aivoja rappeuttava sairaus. Sen yleisyys kasvaa voimakkaasti iän myötä. Alle 65-vuotiailla tauti on harvinainen, mutta yli 85-vuotiailla sitä esiintyy jo 15
Liikkeelle lähtö
Vinkkejä miten voit motivoida itsesi aloittamaan liikunnan.
information page
news
magazine article
- Kansanterveys-lehti 10/2007 sisällysluettelo: Elämä pelissä
- Työuran hallinnalla hyvinvointiin
- Vaivaako huono toimintakyky ikääntyviä päijäthämäläisiä?