Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

(mentaalinen toiminta)

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

207 hits

pages

Miten voin auttaa muistiani?

Muistisäilöön mahtuu rajattomasti tietoja ja taitoja. Hajanainen ja tehoton mieleenpainaminen on usein syynä siihen, että muistiin talletetut asiat eivät tarpeen tullen palaudu mieleen.

Työterveyslaitos
1.10.1006 → (kansalaiset)
information page

Psittakoosi

Papukaijakuume (psittakoosi eli ornitoosi) on Chlamydophila psittaci (ent. Chlamydia psittaci) -bakteerin aiheuttama hengitystieinfektio. Papukaijojen lisäksi sitä voivat levittää muutkin kesyt ja villit lintulajit. Linnuilla psittakoosin taudinkuva...

Kansanterveyslaitos
10.7.2008 → (kansalaiset)
information page

Päätetyöpaikkojen ergonomiatalkoot

Tämä lomake on työpaikan ergonomian kehittämisen yksi työväline. Arvioi työpaikkasi tämän lomakkeen mukaan ja vastaa kysymyksiin huolellisesti.

Työterveyslaitos
18.9.2006 → (kansalaiset)
information page

Diabetestutkimukset

Tyypin 2 diabetes todetaan verikokeilla. Verikokeilla selvitetään esimerkiksi sitä, miten verensokeriarvot vaihtelevat eri tilanteissa. Tutkimuksiin kuuluu myös haastattelu.

Oulun Omahoito / Oulun seudun ammattikorkeakoulu
1.1.2008 → (kansalaiset)
information page

Liikuntapiirakan käyttö asiakasneuvonnassa

Täytettävää liikuntapiirakkaa voidaan käyttää apuna, kun halutaan muokata nykyisiä liikuntatottumuksia ja verrata niitä terveysliikunnan suositukseen.

UKK-instituutti
1.1.2000 → (kansalaiset)
guide

Dissosiatiivinen muistinmenetys

Dissosiatiiviselle muistinmenetykselle eli psykogeeniselle amnesialle on ominaista yksi tai useampi jakso, jonka aikana henkilö ei kykene palauttamaan mieleensä itselleen tärkeää, usein luonteeltaan traumaattista, häpeän tai stressin sävyttämää tietoa. Muistamattomuus on luonteeltaan liian laajaa ollakseen tavallista unohtelua ja haittaa sosiaalisia tai muita toimintoja.

Duodecim Lääkärikirja
20.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Muistihäiriöt

Muisti on tärkeä osa ihmisen henkisiä kykyjä ja tiedonkäsittelyä. Muistia tarvitaan uusien asioiden oppimisessa sekä koko identiteetin ylläpitämisessä.

Duodecim Lääkärikirja
20.2.2007 → (kansalaiset)
information page

Opiskelu ja työ

Monet opiskelijat käyvät töissä. Toisille se on luonteva keino saada kokemusta työelämästä ja rahoittaa opintojaan, toisille välttämätön pakko opiskeluaikaisen toimeentulon turvaamiseksi. Työ voi myös olla osa tutkintoon johtavaa koulutusta kuten työssäoppiminen tai työharjoittelu, jolloin työstä ei makseta palkkaa. Työelämässä mukana olo antaa nuorille mahdollisuuden näyttää ja hyödyntää tietojaan ja taitojaan.

Työterveyslaitos
27.9.2006 → (kansalaiset)
information page

Pelihimo

Pelihimolle on ominaista jaksoittain toistuvat tai jatkuvat uhkapelijaksot, jotka hallitsevat henkilön elämää ja aiheuttavat vahinkoa hänelle itselleen ja läheisilleen. Pelihimoinen on voimakkaasti kiinnostunut rahapeleistä. Vaikka hän ei olekaan maaninen, hänen on pelattava varallisuuteensa nähden suurilla panoksilla saadakseen haluamansa jännityksen. Yrityksistään huolimatta hän ei kykene kontrolloimaan tai lopettamaan uhkapelaamistaan. Hävittyään rahaa henkilö palaa pian uudelleen pelaamaan voittaakseen takaisin menettämänsä rahat.

Duodecim Lääkärikirja
21.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Liikkeelle lähtö

Vinkkejä miten voit motivoida itsesi aloittamaan liikunnan.

UKK-instituutti
1.1.2000 → (kansalaiset)
guide
207 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us