Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

(organisationsinfo)

Riippuvaisuushäiriöiden ehkäisyn ja hoidon yksikkö

Julkaistu 12.1.2006

Riippuvuushäiriöiden ehkäisyn ja hoidon yksikkö

Päihteiden käyttö on tänään ja lähitulevaisuudessa suomalaisten vakavin terveysuhka. Alkoholin aiheuttamien terveysongelmien tiedetään olevan suorassa suhteessa alkoholin kokonaiskulutukseen, joka on yli kaksinkertaistunut kolmen vuosikymmenen aikana. Lisäksi huumeidenkäytön profiilin muuttuessa heroiinista ja amfetamiinista buprenorfiiniin tutkimus ja asiantuntijatehtävät ovat myös tässä uusien haasteiden edessä. RHY on perustettu vuoden 2006 alussa vastaamaan näihin haasteisiin. Uusia haasteita terveydelle ja siihen liittyvään tutkimukseen asettavat myös peliriippuvuus ja ongelmapelaaminen.


Päämäärät

Vaikuttaa päihteiden riskikäyttöön vähentämällä ja ennaltaehkäisemällä päihteiden käytöstä aiheutuvia haittoja. Tukea kansallista alkoholi- ja huumeohjelmaa.

Keinot

Korkeatasoinen tieteellinen tutkimus, asiantuntijatoiminta ja yhteistyösuhteiden rakentaminen kotimaahan ja ulkomaille.


Tavoitteet


Tuottaa tietoa päihteiden väärinkäytön yhteydestä terveyteen ja kehittää keinoja päihteiden väärinkäytön ja päihderiippuvuuden ehkäisemiseksi ja hoitamiseksi. Tutkia erityisesti alkoholin ja huumeiden runsaan käytön suhdetta muuhun terveyteen, toimintakykyyn ja elämänlaatuun sekä arvioida päihderiippuvuuden käytössä olevia hoitomuotoja.


Lisätietoja:

alho_hannu.jpg
Yksikön päällikkö,
tutkimusprofessori
Hannu Alho

puh. (09) 4744 8123


suomi/osastot/mao/mauri_aalto.jpgYlilääkäri
Mauri Aalto

puh. (09) 4744 8113


Postiosoite PL 33, 00251 Helsinki | Käyntiosoite Tukholmankatu 2, 00250 Helsinki
Sähköposti etunimi.sukunimi@ktl.fi


© TerveSuomi.fi 2008About us