Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

diseases of musculoskeletal system

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

72 hits

pages

Kouristukset

Yleistyneen kouristuksen aikana kaikki raajat ja vartalon lihakset kouristelevat. Samalla "filmi katkeaa" eli tajunta on poissa. Leukalihasten kouristuksen vuoksi potilas voi purra kieleensä ja hän voi virtsata tai ulostaa. Kouristus menee usein itsestään ohi, herätessä on tokkurainen olo eikä tapahtuneesta muista mitään. Paikallisessa kouristuksessa jokin kehonosa kouristaa ja tajunta säilyy.

Duodecim Lääkärikirja
26.1.2007 → (kansalaiset)
information page

Yleistyneet sidekudossairaudet

Yleistyneet sidekudossairaudet ovat ryhmä tauteja, joissa elimistö muodostaa vasta-aineita joitakin sidekudosten ja solujen aineosia vastaan (ks. autoimmuunisairaudet

Duodecim Lääkärikirja
26.1.2007 → (kansalaiset)
information page

Selän ryhtiviat

Selän ryhti erityisesti kasvuiässä on keskustelua ja joskus ristiriitojakin herättävä aihe kotona ja koulussa. Seisoma- tai istuma-asentoon liittyvällä ryhdikkyydellä on vähemmän merkitystä selän terveyden kannalta kuin varsinaisilla rakenteellisilla vioilla, joista yleisin on skolioosi eli kieroselkäisyys.

Duodecim Lääkärikirja
17.5.2007 → (kansalaiset)
information page

Sjögrenin oireyhtymä

Sjögrenin oireyhtymässä sylki- ja kyynelrauhasten toiminta heikkenee. Kyseessä on autoimmuunitauti

Duodecim Lääkärikirja
25.1.2007 → (kansalaiset)
information page

Jänne- ja jännetuppitulehdukset

Jänteen ja jännetupen tulehdus liittyy yleensä kyseisen raajan poikkeukselliseen rasitukseen, joka voi olla pitkään jatkunut yksitoikkoinen liike tai äkillisempi venytys, jonka aiheuttama vaurio johtaa ärtymystilaan. Jännetulehdus esiintyy yleensä kohdassa, jossa jänne kiinnittyy luuhun aiheuttaen kiinnityskohdassa kipua. Kipu voi olla jatkuvaa tai liittyä niihin liikkeisiin, joihin kyseinen jänne osallistuu. Yleisiä jännetulehduksen sijaintipaikkoja ovat olkaluun alaosan nivelnastaan (tenniskyynärpää

Duodecim Lääkärikirja
25.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Polvivaivat lapsella

Lapsen alaraajojen muoto muuttuu kasvun myötä. Usein vanhemmat huolestuvat, kun havaitsevat lapsellaan länkisääret (polvet ulospäin kaarella). Tämä tapahtuu tavallisesti, kun lapsi alkaa nousta pystyyn ja harjoitella kävelyä vajaan vuoden iässä. Länkisäärisyys tässä vaiheessa on kuitenkin täysin normaalia. Ainoastaan jos tila jatkuu vielä 3-vuotiaana, on syytä hakea apua. Tavallisesti länkisääret nimittäin muuttuvat pihtipolviksi (polvet taipuneet sisäänpäin) ensimmäisen ikävuoden jälkeen. Pihtipolvisuus on pahimmillaan noin kolmen vuoden iässä, minkä jälkeen alaraajat vähitellen suoristuvat. Mikäli lapsella on vielä 10-vuotiaana reilut pihtipolvet, on syytä hakea neuvoja. Säärten mahdollinen pysyvä virheasento hoidetaan aina ennen murrosikää leikkauksella.

Duodecim Lääkärikirja
17.5.2006 → (kansalaiset)
information page

Välilevytyrä, iskias

Iskiasoireella tarkoitetaan iskiashermon ärsytyksestä johtuvaa oiretta, joka voi alkaa lanneselästä ja voi ulottua varpaisiin saakka. Oireeseen voi kuulua alaraajan kipua, pistelyä, tunnottomuutta tai lihasheikkoutta, ja itse selkä voi olla kivutonkin.

Duodecim Lääkärikirja
21.3.2007 → (kansalaiset)
information page

Nivelrikko

Kasvuikäiset ehkäisevät nivelrikkoa liikkumalla päivittäin monipuolisesti. Terveillä lapsilla liikunta saa sisältää voimakkaita, kipua tuottamattomia kuormituksia, kuten hyppyjä ja ponnistuksia.

UKK-instituutti
1.1.2000 → (kansalaiset)
information page

Tupakointi ja tuki- ja liikuntaelimet

Tupakointi on merkittävä yksittäinen luiden haurastumiselle altistava tekijä.

Terveyden edistämisen keskus
22.1.2007 → (kansalaiset)
information page

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet

Yli miljoonalla suomalaisella on joku pitkäaikainen tuki- liikuntaelinsairaus. Tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat yleisiä, ja niistä kärsivien potilaiden määrä kasvaa.

Kansanterveyslaitos
26.10.2006 → (kansalaiset)
information page
72 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us