Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

skeletal structure

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

30 hits

pages

D-vitamiinivalmisteiden uudet käyttösuositukset

Useissa kotimaisissa tutkimuksissa on todettu, että suomalaiset saavat ravinnosta liian vähän D-vitamiinia. Imeväisikäiset ja pikkulapset, vähän ulkoilevat vanhukset ja vegaanit sekä vähän...

Kansanterveyslaitos
30.11.2004 → (aikuiset), (kansalaiset)
guide

Osteoporoosi

Osteoporoosi on sairaus, jossa luut ovat huokoistuneet. Luumassan vähentyminen aiheuttaa luiden lujuuden heikentymistä, jonka seurauksena alttius vakaville murtumille kasvaa.

Kansanterveyslaitos
28.1.2005 → (kansalaiset)
information page

Ikääntyvien luuliikuntasuositus

Ikääntyville suositellaan lihaskunnon vahvistamiseen ja luun vahvuuden ylläpitämiseen kuntosaliharjoittelua. Tasapainon kehittämiseen ja ylläpitämiseen suositellaan tanssia ja voimistelua. Myös kestävyyskunnon kehittäminen ja ylläpitäminen on suositeltavaa.

UKK-instituutti
1.1.2000 → (kansalaiset)
guide

Luut liikkeelle 40+

Kurssi on tarkoitettu 40-60-vuotiaille liikunnasta ja omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneille naisille. Tavoitteena on oppia luustoa ja lihaskuntoa vahvistavia harjoituksia ja parantaa sydämen ja hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä.

UKK-instituutti
20.3.2004 → (keski-ikäiset), (naiset)
event

Vauhdikas ja hidas voimaharjoittelu – suoritusnopeuden vaikutus varttuneiden naisten luun tiheyteen

Liikunnalla on hyödyllinen - joko vahvistava tai ylläpitävä - vaikutus luustoon, mutta tehokkainta liikuntamuotoa luustolle ei vielä täysin tunneta. Jotta kyettäisiin kehittämään varttuneiden ihmisten luustolle tehokas liikuntaohjelma, pitäisi tuntea heille soveltuvat liikuntamuodot ja niille ominaiset kuormitustekijät.

UKK-instituutti
1.1.2007 → (fysioterapeutit, toimintaterapeutit ym.), (naiset), (th-henkilöstö), (urheilu- ja liikunnanohjaajat)
news

Luuliikunta lapsuudessa

Liikunnan mahdollisuudet luun lujittamiseksi ovat parhaat kasvuiässä. Tällöin luun mineraalimäärän lisääntyminen ja rakenteen vahvistuminen on huomattavasti nopeampaa kuin aikuisuudessa.

UKK-instituutti
1.1.2006 → (liikunnanopettajat), (liikuntaleikkikoulut), (perheet), (peruskoulun ala-aste), (vanhemmat)
news

Aineistouutuuksia

Vuonna 2006 ilmestyneitä uusia tilattavia aineistoja.

UKK-instituutti
1.1.2006 → (aikuiset), (asiantuntijat), (ikääntyneet), (kansalaiset), (nuoret)
educational material

Liikuntaharjoittelun vaikutukset iäkkäiden naisten lonkkamurtumien riskitekijöihin

Iäkkäiden lonkkamurtumat muodostavat merkittävän kansanterveydellisen ongelman. Murtuman taustalla ei ole ainoastaan luun haurastuminen, vaan oleellisesti myös monet kaatumistaipumusta lisäävät tekijät, kuten heikentynyt tasapaino, lisääntynyt huojunta seisoessa, alentuntu jalkojen voimantuotto, hidastunut kävelynopeus ja ylipäätänsä vähäinen liikunta-aktiivisuus.

UKK-instituutti
1.1.2007 → (fysioterapeutit, toimintaterapeutit ym.), (th-henkilöstö), (urheilu- ja liikunnanohjaajat)
news

Lonkkamurtumat ovat vähentymässä

Useiden tutkimusraporttien mukaan iäkkäiden kaatumisten ja luukadon aiheuttamat murtumat lisääntyivät niin Suomessa kuin muissa maissa 70 -90-luvuilla varsin nopeasti. Näistä erityisesti reisiluun yläosan murtumat eli lonkkamurtumat ovat olleet yleisen mielenkiinnon kohteena, koska ne aiheuttavat runsaasti kipua, kärsimystä, vajaakuntoisuutta sekä hoitokustannuksia ja johtavat helposti pitkäaikaiseen laitoshoitoon.

UKK-instituutti
9.10.2006 → (fysioterapeutit, toimintaterapeutit ym.), (lääkärit), (terveydenhoitajat), (terveyskeskukset), (urheilu- ja liikunnanohjaajat), (vanhustenneuvolat)
news

Rannemurtuman saaneiden naisten luuliikunta

Ikääntyvän väestön luunmurtumat ovat merkittävä kansanterveysongelma. Liikunta on tunnetusti käyttökelpoinen keino vahvistaa luustoa sekä parantaa fyysistä suorituskykyä, jotka yhdessä voivat tehokkaasti vähentää murtumariskiä.

UKK-instituutti
1.1.2000 → (asiantuntijat), (kansalaiset)
magazine article
30 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us