Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

(toimenpiteet)

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

167 hits

pages

Synnytyksen operatiivisia toimenpiteitä

Istukka irtoaa 95 %:sesti puolen tunnin sisällä lapsen syntymästä. Jos irtoaminen ei tapahdu tunnin kuluessa, on istukka irrotettava käsin. Lääkäri irrottaa istukan käsin äidin ollessa nukutuksessa. Imukuppia käytetään synnytyksen loppuvaiheessa, kun synnytys on saatava nopeasti päätökseen. Synnytyksen aikana lapsista noin 3 % perä alaspäin. Perätilasynnytys sujuu normaalisti, kun kohdun supistustoiminta on normaali, lantio on muodoltaan ja mitoiltaan säännöllinen eikä sikiön paino ylitä 3800 – 4000g. Ensisynnyttäjän perätilasynnytys alakautta on mahdollinen, kun kaikki edellytykset ovat kunnossa. Perätilan ulosauttoja tehdään 0,7 – 0,8 %:lle kaikista synnyttäjistä, joten suurin osa perätilasynnytyksistä hoidetaan keisarileikkauksessa.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
2.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Koepala ihosta

Koepalalla tarkoitetaan kudosnäytettä, joka laboratoriossa leikataan ohuiksi siivuiksi, värjätään ja tutkitaan mikroskoopilla tai joskus elektronimikroskoopilla. Ohutneulanäytteet levitetään suoraan lasille, samoin irtosolunäytteet.

Duodecim Lääkärikirja
19.1.2007 → (kansalaiset)
information page

Raskauden keskeytys

Suomessa on voimassa laki raskauden keskeyttämisestä vuodelta 1970, ja siihen on tehty merkittävät muutokset 1978 ja 1985. Raskauden keskeytyksiä tehdään vuosittain yli 10

Duodecim Lääkärikirja
17.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Puuduteallergia

Moni on kokenut hammaslääkärissä tai muualla puudutuspistoksen jälkeen heikotusta tai on saattanut pyörtyä. Silloin herää usein epäily puuduteallergiasta. Myös voimakasta turvotusta poskessa hammastoimenpiteen jälkeen pidetään usein allergiana.

Duodecim Lääkärikirja
3.6.2007 → (kansalaiset)
information page

Toimenpiteet synnytyksen jälkeen

Heti lapsen syntymän jälkeen äidille annetaan ergometriinia ja oksitosiinia istukan synnyttämiseksi. Äiti voi itse ponnistaa irronneen istukan ulos supistuksen aikana, mutta tavallisesti istukan synnyttämiseen tarvitaan kätilön apua. Ennen mahdollista välilihan tai emättimen pohjan ompelua istukka tarkistetaan. Äitiä ja vastasyntynyttä tarkkaillaan synnytyssalissa yleensä kaksi tuntia ennen osastolle vientiä, polikliinisissa synnytyksissä seuranta-aika on vähintään kuusi tuntia ennen kotiutusta.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
20.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Sterilisaatio

Kun halutaan pysyvää ja lopullista ehkäisymenetelmää, voi naisen tai miehen sterilisaatio olla yksi vaihtoehto. Sterilisaatio on tehokas ja hyvä

Duodecim Lääkärikirja
23.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Matkailijan rokotukset

Ulkomaille matkustettaessa kannattaa käyttää hetki aikaa omaan terveyteen ja sairauksien torjuntaan liittyvien kysymysten pohtimiseen. Eriasteisista terveyteen liittyvistä ongelmista kärsii jopa 30

Duodecim Lääkärikirja
7.8.2006 → (kansalaiset)
information page

Keskenmeno

Noin 10

Duodecim Lääkärikirja
30.1.2007 → (kansalaiset)
information page

Synnytys keisarileikkauksella - suunniteltu keisarileikkaus eli elektiivinen sektio

Keisarileikkaus tehdään tilanteissa, joissa alatiesynnytys ei ole mahdollinen äidistä tai lapsesta johtuvien syiden vuoksi. Elektiivinen sektio suunnitellaan ennakolta raskauden aikana ennen synnytyksen käynnistymistä. Neuvola lähettää äidin loppuraskaudesta äitiyspoliklinikalle, jossa lääkäri tekee synnytystapa-arvion ja sen perusteella sektiopäätöksen. Äiti ja vauva voivat kotiutua toivomustensa ja vointinsa mukaan 4. - 6. päivänä keisarileikkauksesta. Jälkitarkastus leikkauksen jälkeen on yleensä neuvolassa.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
2.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Raskauden ehkäisy

Yhtä kaikille sopivaa ehkäisymenetelmää ei ole. Osa menetelmistä ei edellytä terveydenhuollon palvelujen käyttämistä. Jokaisella on kuitenkin oikeus halutessaan saada asiantuntevaa neuvontaa käytettävissä olevista menetelmistä, niiden hyödyistä ja haitoista. Ehkäisypillerien ja kierukan käyttö edellyttää säännöllistä lääkärin seurantaa.

Duodecim Lääkärikirja
17.4.2007 → (kansalaiset)
information page
167 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us