Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

work

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

119 hits

pages

Diabeetikon hyvän hoidon laatukriteerit

Diabetes on yleinen ja mittava kansanterveysongelma. Suomessa diabeetikoita on noin 200 000 eli noin neljä prosenttia väestöstä, mutta heidän terveydenhoitokustannuksensa vastaavat noin 12 % terveydenhuollon kokonaiskustannuksista.

Diabetesliitto
1.1.2001 → (asiantuntijat (ammattilaisryhmä))
information page

Lasten diabeteksen hyvän hoidon laatukriteerit

Diabetes on yksi yleisimmistä lasten pitkäaikaissairauksista. Suomessa diabeteksen vuotuinen ilmaantuvuus on noin 50/100 000 alle 15-vuotiasta. Diabetesta sairastavien lasten hoito maassamme on pääasiallisesti keskitetty sairaaloiden lastentautien yksiköihin. Hoitosuosituksissa esitettyihin hoidon tavoitteisiin yltää kuitenkin vain vähemmistö lapsista. Tavoite hyvästä hoitotasapainosta ja pitkäaikaiskomplikaatioiden ehkäisemisestä lisää tarvetta hoidon laadun arviointiin ja mahdollisten ongelmakohtien analysointiin.

Diabetesliitto
1.1.2003 → (asiantuntijat (ammattilaisryhmä))
information page

Usein kysyttyä

Tälle sivulle on koottu usein esitettyjä kysymyksiä työelämästä.

Työterveyslaitos
27.9.2006 → (kansalaiset)
information page

Tieteellinen neuvosto edistää yhteistyötä

Kansanterveyslaitoksen tieteellisen neuvoston tehtävänä on edistää laitoksen ja sen sidosryhmien välistä yhteistyötä. Neuvosto kokoontuu kahdesta kolmeen kertaa vuodessa. Tieteelliseen neuvostoon kuuluvat...

Kansanterveyslaitos
4.11.2004 → (asiantuntijat)
magazine article

Teollinen valmistustyö aiheuttaa eniten metalliallergiaa

Teollisen valmistustyön katsotaan aiheuttavan eniten metalliallergiaa. Työperäisestä metalliallergiasta johtuvan kosketusihottuman syynä ovat tavallisimmin nikkeli, koboltti ja kromi sekä niiden yhdisteet. Eniten metallien aiheuttamaa allergista ihottumaa on rakennus- ja sähkötöissä, jalkine- ja nahkatyössä sekä konepaja- ja rakennusmetallityössä.

Työterveyslaitos
5.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article

Miten työstressin fysiologisia vaikutuksia voidaan arvioida?

Työstressin fysiologisten vaikutusten arviointi on käytännössä työkuorman ja sen aiheuttaman kuormittuneisuuden arviointia. Haitallista työkuormitusta voivat aiheuttaa työn vaatimusten ja niistä selviytymisen välinen ristiriita, liian yksitoikkoinen työ, rasittava fyysinen kuormitus, huonot tai poikkeavat työolot tai hankalat työajat. Fysiologisessa mittaamisessa on kiinnitetty yhä enemmän huomiota työnteon aikaisten mittausten ohella palautumisen ja elpymisen seurantaan. Joidenkin tutkijoiden mukaan palautumisen monitorointi olisi paras tapa arvioida työstressin aiheuttamia terveyshaittoja.

Työterveyslaitos
6.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article

Hyvä ergonomia toimistossa vähentää liikuntaelinvaivoja ja lisää tuottavuutta

Lähes jokainen tietokoneen käyttäjä lienee havainnut epämukavuutta hartioissaan tai käsivarsissaan pitkään jatkuneen työrupeaman jälkeen. Tutkimusten mukaan erityisesti niska-hartiaseudun ja yläraajojen vaivat liittyvät tietokonetyöhön. Toimistotyö on fyysisesti kevyttä, eikä vaadi liikuntaelimiä kuormittavia suuria lihasvoimia. Pitkään jatkuva pienikin staattinen lihasjännitys näyttää kuitenkin olevan haitallista lihaksille.

Työterveyslaitos
5.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article

Työelämässä tarvitaan eri-ikäisten yhteistyötä

Sukupolvien välisen yhteistyön tarve tiedon, osaamisen ja kokemusten siirrossa korostuu, kun yhä enemmän ikääntyviä siirtyy eläkkeelle. Työelämässä tarvitaan sekä nuorten että ikääntyvien osaamista ja taitoja.

Työterveyslaitos
5.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article

Autonasentajan tehtävät

Tietokortti autonasentajan tehtävistä

Työterveyslaitos
6.10.2006 → (kansalaiset)
information page

Työperäiset unihäiriöt ovat yleistyneet - mistä kunnon UNET?

Työperäiset unihäiriöt näyttävät olevan uusi tietotyön ja siihen liittyvän 24 tunnin tietoyhteiskunnan mukanaan tuoma epidemia. Artikkelissa yritetään mm. löytää keinoja unihäiriöiden vähentämiseksi.

Työterveyslaitos
5.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article
119 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us