Apunavigaatio
Leivänmurupolku
work
- sedentary work (1)
- flexible work (1)
- group work (1)
- manual work (1)
- quality work (2)
- social work with intoxicant abusers (2)
- co-operation (see by field) (30)
(kunnat -- yhteistyö), -synon regional cooperation, international cooperation
- information work (10)
- office work (4)
- (plåtslageriarbete) (1)
- shift work (11)
- research work (24)
- mental health care (2)
- computer work (7)
- social work (1)
- nursing work (5)
- overtime work (2)
Työtuolin säädöt käyttöön!

Selkeä ohje, jota seuraamalla asetat työtuolisi säädöt kohdalleen.

Omia keinoja parantaa työssä jaksamista

Työssä jaksamista voidaan parantaa myös omin keinoin. Tarvittaessa voit kääntyä myös työterveyshuollon puoleen, josta saat tukea työssä jaksamiseen ja terveyden säilyttämiseen.

Elämäntapaneuvontaa vuorotyöntekijöille

Vuorotyön haittoja voidaan vähentää muun muassa oikeilla asenteilla sekä stressinhallintakeinojen tuntemisella ja käyttämisellä. Myös perhe- ja sosiaalisen elämän jaksottamisella sekä työaikojen kannalta parhaiden elämäntapojen ja elämänrytmin noudattamisella voi olla suotuisia vaikutuksia.

Kunnon lasit toimistotyöhön

Neuvoja ikänäköisen lasien hankintaan.

Työterveyshuolto

Työterveyshuollon tavoitteena on terveellinen ja turvallinen työ ja työympäristö, hyvin toimiva työyhteisö, työhön liittyvien sairauksien ja tapaturmien ehkäisy sekä työ- ja toimintakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen työuran eri vaiheissa.

Raskaudenaikaiset käynnit terveydenhoitajan vastaanotolla neuvolassa

Raskauden aikana äiti käy neuvolassa terveydehoitajan vastaanotolla Stakesin eli Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskuksen suositusten mukaan 7 - 10 kertaa. Alkuraskaudessa käyntejä on harvemmin ja loppuraskaudessa 1-2 viikon välein. Terveydenhoitaja seuraa raskauden edistymistä ja äidin vointia seurantatutkimusten ja keskustelun avulla. Puolisoiden olisi hyvä tulla yhdessä vastaanotolle, koska vastaanottokäynnit toimivat myös perhevalmennuksena. Vastaanotoilla tutkimusten ja keskustelun avulla lähestytään perheen muuttuvaa tilannetta molempien puolisoiden näkökulmasta ja valmentaudutaan lapsen syntymään ja perheen muuttuvaan tilanteeseen. Myös sosiaalisista etuuksista annetaan tietoa neuvolakäynneillä.

Raskaudenaikaiset tarvittaessa otettavat laboratorionäytteet

Tarvittaessa otettavilla näytteillä selvitetään, onko äidillä hoitoa vaativia tulehduksia tai muita raskauden kannalta merkittäviä sairauksia. Tulehdukset voivat aiheuttaa raskauskomplikaatioita ja jopa tarttua lapseen synnytyksen yhteydessä.

Tasa-arvo ja tietotyö

Tietoyhteiskunnan kehitys asettaa haasteita tasa-arvon toteutumiselle. Eri ikäiset, miehet ja naiset, vammaiset, hyvä- ja huonokuntoiset, koulutetut ja vähemmän koulutetut voivat hyötyä tietotekniikan sovellutuksista eri tavoin, ja myös vaikuttaa sovellutusten kehitykseen.

Äitiyspoliklinikan toiminta

Äitiyspoliklinikka on erikoispoliklinikka riskisynnyttäjiä varten. Vuonna 2008 on sikiödiagnostiikkaan tulossa uusia ohjeita.

Linkkejä

Internetissä on runsaasti diabetekseen liittyvää aineistoa: lukemattomia www-sivuja sekä monipuolisia keskustelumahdollisuuksia. Valtaosa tarjonnasta on englanninkielistä, mutta muut kielet vahvistavat asemiaan koko ajan. Tälle sivulle on koottu verkkosurffailijan avuksi joitakin tunnettuja ja tutustumisen arvoisia diabetesosoitteita.

information page
- Kunnon lasit toimistotyöhön
- Diabeetikkolapsen sosiaaliturva
- Yhteistyötä Euroopassa legionelloosien torjumiseksi