Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

elderly people

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

14 hits

pages

Terveys

Iän myötä sairaudet ja erilaiset oireilut yleistyvät. Yksilölliset erot ovat suuret.On arvioitu, että 70-vuotiailla on keskimäärin kaksi pitkäaikaista sairautta.

Työterveyslaitos
11.9.2006 → (kansalaiset)
information page

Ikääntyvien luuliikuntasuositus

Ikääntyville suositellaan lihaskunnon vahvistamiseen ja luun vahvuuden ylläpitämiseen kuntosaliharjoittelua. Tasapainon kehittämiseen ja ylläpitämiseen suositellaan tanssia ja voimistelua. Myös kestävyyskunnon kehittäminen ja ylläpitäminen on suositeltavaa.

UKK-instituutti
1.1.2000 → (kansalaiset)
guide

Clostridium difficile

Clostridium difficile on itiöitä muodostava suolistobakteeri, jonka kannoista osa tuottaa toksiineja, yleisimmin toksiinia A ja B. Toksiinit ovat myrkyllisiä aineita, joiden erittyminen suoleen saa aikaan ripulin.

Kansanterveyslaitos
22.10.2007 → (kansalaiset)
unknown

Sairaalahoitojaksot vuosina 1987-2004

Tapaturman, väkivallan tai itsemurhayrityksen seurauksena syntyneet vammat ja myrkytykset aiheuttavat vuosittain noin 100 000 sairaalahoitojaksoa. Näiden hoitojaksojen lukumäärä on hieman kasvanut viime vuosina. Sairaalahoitojaksoista saadaan tietoa...

Kansanterveyslaitos
13.2.2008 → (asiantuntijat), (kansalaiset)
unknown

Kuinka sitten kävikään – ilmastonmuutos ja terveys nyt

Vuoden 2003 elokuun kaksi ensimmäistä viikkoa olivat Keski-Euroopassa poikkeuksellisen lämpimiä, vuorokauden keskilämpö monin paikoin 30 asteen vaiheilla, useita asteita edellisiä vuosia lämpimämpi.

Kansanterveyslaitos
13.3.2008 → (asiantuntijat)
magazine article

Pneumokokkirokotteet

Koska iän myötä pneumokokki-infektioon sairastumisen riski ja kuolleisuus lisääntyvät huomattavasti, pneumokokkipolysakkaridirokote (PPV23) suositellaan annettavaksi kaikille 65 vuotta täyttäneille.

Kansanterveyslaitos
3.1.2005 → (asiantuntijat), (farmaseutit), (lääkärit), (sairaanhoitajat), (terveydenhoitajat)
guide

Listeria

Listeria monocytogenes-bakteerin aiheuttamia infektioita ilmoitettiin vuonna 2007 yhteensä 40 tapausta, joista 53 prosenttia oli miehiä ja 70 prosenttia 65 vuotta täyttäneitä tai vanhempia.

Kansanterveyslaitos
14.3.2008 → (asiantuntijat)
organizational info

Henkilökunnan influenssarokotus suojaa vanhusta laitoshoidossa

Pitkäaikaishoitolaitoksissa henkilökunta ja vieraat ovat merkittävä hengitystieinfektioiden tartunnanlähde. Tartuntoja voidaan vähentää yksinkertaisilla toimilla, kuten henkilökunnan influenssarokotuksella.

Kansanterveyslaitos
30.11.2007 → (asiantuntijat)
magazine article

Influenssa A

Talven 2006–2007 epidemian aiheuttivat H3N2 -alatyypin virukset, joille on ollut tyypillistä taudinkuvaltaan vaikeat tapaukset pienillä lapsilla ja 65 vuotta täyttäneillä.

Kansanterveyslaitos
14.3.2008 → (asiantuntijat)
organizational info

Kouvolan hankkeesta uutta tietoa tapaturmien ehkäisyyn

Suomalaisille sattuu muita pohjoismaalaisia enemmän sairaalahoitoa vaativia tapaturmia. Karkean arvion mukaan tapaturmat maksavat suomalaisille 4 miljardia euroa vuodessa. Kouvolan seudulla on tuotettu ensimmäistä kertaa paikallisesti...

Kansanterveyslaitos
1.11.2007 → (asiantuntijat)
magazine article
14 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us