Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

(liikuttaminen)

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

14 hits

pages

Vauvan liikunnallisen kehityksen tukeminen sylihoidolla

Sylihoidolla voidaan tukea sekä vauvan liikunnallista että vauvan psyykkistä ja sosiaalista kehitystä. Sylihoidon avulla vauva saa monipuolisia liikemalleja ja asentokokemuksia sekä pystyy harjoittelemaan itse aktiivisesti liikkeitä. Sylihoidon kautta vauvan oma aktiivisuus lisääntyy, koska isän tai äidin tehdessä liikkeitä vauva on itse koko ajan mukana liikkeissä. Artikkeli sisältää useita valokuvia erilaisista vauvan kantoasennoista.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
4.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Elinsiirrot

Parantumattoman sairauden hoitona voidaan tietyissä tilanteissa käyttää elinsiirtoa. Suomessa munuaisen, maksan, sydämen ja keuhkon siirtoja on tehty yhteensä vajaat 6

Duodecim Lääkärikirja
26.1.2006 → (kansalaiset)
information page

Vierihoitoa synnytysosastolla

Lapsivuodeosastolla hoito toteutetaan vierihoitona, mikä tarkoittaa vastasyntyneen ympärivuorokautista hoitamista äidin vierellä. Vierihoidon tarkoituksena on oppia tuntemaan vauvan tarpeet ja vastaamaan niihin sekä antaa valmiuksia pärjätä vauvan hoidossa ja imetyksessä kotona. Hoito ja ohjaus toteutetaan kätilön ja lastenhoitajan yhteistyönä ja myös lääkäri on tavattavissa päivittäin tarpeen mukaan. Ensisynnyttäjän keskimääräinen hoitoaika on noin 3 - 4 vuorokautta. Artikkelissa on valokuva perhehoitohuoneesta.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
14.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Kotiinlähtötarkastus vastasyntyneelle

Lastenlääkäri tutkii jokaisen vastasyntyneen ennen kotiutumista, tavallisesti noin kahden vuorokauden iässä. Molempien vanhempien olisi hyvä olla mukana tutkimuksessa. Lapsi tutkitaan huolellisesti käymällä läpi eri elinryhmät, jotta mahdolliset poikkeavuudet havaitaan. Koko tutkimuksen ajan lastenlääkäri tarkkailee lapsen vireystilaa, lihasjäntevyyttä ja yleisvointia. Vanhempien kanssa keskustellaan havainnoista ja tieto niistä välittyy lapsen mukana neuvolaan. Artikkeli sisältää videon lääkärin tekemästä vauvan kotiinlähtötarkastuksesta.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
1.9.2004 → (kansalaiset)
information page

Ryhdin pitäminen hyvänä ehkäisee selkävaivoja

Selkä ja ryhtivaivat ovat yleisimpiä raskausajan ongelmia kasvavan vatsan vuoksi. Kun lantio kallistuu ja painopiste siirtyy eteenpäin, selkä menee helposti notkolle. Hyvä ryhti ehkäisee tehokkaasti selkä- ja hartiasärkyjä raskauden aikana. Selän väsymistä voi ennaltaehkäistä ja helpottaa harjoittamalla ryhtiä ylläpitäviä lihaksia. Artikkelissa on useita valokuvia hyvää ryhtiä ylläpitävistä harjoitteluliikkeistä.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
21.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Johtamisessa on tärkeää oikeudenmukaisuus

Voidaan sanoa, että johtaminen on onnistunut, jos asetetut tavoitteet saavutetaan annetuilla resursseilla, mutta näin yksinkertainen ei asia ole. Johtaminen on päätöksentekoa ja ihmisten toiminnan ohjaamista, ristiriitojen sovittelua ja tavoitteiden asettamista. Mikä näissä asioissa on niin vaikeaa?

Työterveyslaitos
5.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article

Influenssarokotteiden jakelu

Influenssarokotteiden jakelu tapahtuu sairaanhoitopiireittäin. Jakelujärjestys näkyy alla olevasta taulukosta, johon merkitään jakelun eteneminen päivittäin.

Kansanterveyslaitos
1.1.2000 → (asiantuntijat)
organizational info

Rokotteiden säilyttäminen ja säilyvyys

Rokotteiden tehon ja laadun kannalta on tärkeää, että ne säilytetään oikein kuljetuksen ja varastoinnin aikana. Valmistaja takaa rokotteen säilymisen moitteettomana pakkauksessa ilmoitettuun viimeiseen...

Kansanterveyslaitos
17.12.2004 → (asiantuntijat), (farmaseutit), (lääkärit), (sairaanhoitajat), (terveydenhoitajat)
guide

Varotoimiluokat

Tavanomaiset varotoimet (sisältää verivarotoimet) ovat käytössä aina, muut valitaan mikrobin tartuntareitin mukaan. Mikrobi saattaa levitä useita eri tartuntareittejä, jolloin käytetään saman...

Kansanterveyslaitos
24.2.2006 → (asiantuntijat)
guide

Vesirokkorokote

Lähes kaikkien pienten lasten vereen ilmestyy varicella-zostervirusvasta-aineita jo yhden vesirokkorokoteannoksen jälkeen. Aikuisina ja yli murrosikäisinä rokotetuista noin 90 %:lle kehittyy vasta-aineita...

Kansanterveyslaitos
2.1.2005 → (asiantuntijat), (farmaseutit), (lääkärit), (sairaanhoitajat), (terveydenhoitajat)
guide
14 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us