Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

lihavuus

Näytä tulokset vain kielellä:suomi ruotsi englanti

Hakutulokset

73 kpl

sivut

Lihavuus lapsilla

Suomalaislapsista ja nuorista noin joka kymmenes on lihava. Lihavuus on viime aikoina meilläkin lisääntynyt johtuen osaksi siitä, että lapset harrastavat liikuntaa yhä vähemmän. Lapsuudessa alkaneella lihavuudella on taipumus jatkua aikuisikään. Lapsi katsotaan lihavaksi silloin, kun paino on yli 20 % suurempi kuin pituuteen suhteutettu keskipaino. Kun suhteellinen paino ylittää 60

Duodecim Lääkärikirja
15.5.2006 → kansalaiset
tietosivu

Lihavuuden lääkehoito

Suomessa on myynnissä kolme erilaista reseptilääkettä lihavuuden hoitoon: orlistaatti (Xenical), sibutramidi (Reductil) ja rimonabantti (Acomplia). Lääkkeiden vaikutusmekanismit ovat erilaiset:

Duodecim Lääkärikirja
25.1.2007 → kansalaiset
tietosivu

Ravitsemusyksikön kalvosarjoja

Kalvosarjat ovat pääosin laadittu Kansanterveyslaitoksen tutkimuksista. Niitä voi käyttää, kunhan lähde mainitaan. Kalvoja voi siirtää omaan käyttöön kopioimalla niitä yksitellen...

Kansanterveyslaitos
2.12.2005 → kansalaiset
tietosivu

Lihavuuden mittarit

Ylipainoisuutta voidaan aikuisilla arvioida painoindeksin (body mass index, BMI) avulla. BMI lasketaan jakamalla paino (kg) pituuden neliöllä (m2).

Kansanterveyslaitos
21.12.2004 → kansalaiset
tietosivu

Käypä hoito -suositukset

Käypä hoito -suosituksia laaditaan kansanterveydellisesti merkittävistä ongelmista tai sairauksista, joissa hoitokäytännöt vaihtelevat eri puolilla Suomea. Suositusten avulla saadaan myös levitettyä uutta...

Kansanterveyslaitos
21.12.2004 → aikuiset, kansalaiset
ohje, opas tai suositus

Lihavien osuus

Ylipaino ja lihavuus ovat maailmanlaajuinen kasvava ongelma, eikä Suomi ole poikkeus, jonka voi nähdä Atlas-kartalta.

Kansanterveyslaitos
29.8.2008 → kansalaiset
tietosivu

Unitutkimus on verraten nuorta

Unitutkimus on verraten nuorta: ahkerammin unta on tutkittu vasta reilut 20 vuotta. Unta tutkitaan nyt aktiivisesti eri puolilla maailmaa, koska unella on suuri merkitys ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille.

Kansanterveyslaitos
30.3.2007 → kansalaiset
tietosivu

Lihavuus

Lihavuus tarkoittaa normaalia suurempaa kehon rasvakudoksen määrää. Suurin osa liikarasvasta kertyy ihon alle, mutta myös muualle, esimerkiksi vatsaonteloon.

Duodecim Lääkärikirja
25.2.2007 → kansalaiset
tietosivu

Terveysosoittimet

Karttaohjelmaan on valittu joukko osoittimia, jotka kuvailevat suomalaisten terveyttä. Perusteena on ollut niiden monipuolisuus ja kattavuus. Mukana ovat mm. tupakointi, vapaa-ajan liikunta ja lihavuus.

Kansanterveyslaitos
29.8.2008 → kansalaiset
tietosivu

Syöpä

Vähäinen liikunta ja lihavuus suurentavat riskiä sairastua syöpään. Liikunta aiheuttaa lajista, kestosta, kuormittavuudesta ja useudesta riippuen mekaanisia muutoksia elimistössä ja vaikuttaa energiatasapainoon, immuunivasteeseen, hormonitalouteen sekä DNA-muutoksiin.

UKK-instituutti
1.1.2000 → kansalaiset
tietosivu
73 kpl

sivut

© TerveSuomi.fi 2008Tietoja sivustosta