Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

instructions

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

173 hits

pages

Matkailijan terveysopas, lukijalle

Lukuisat suomalaiset matkustavat niin lähialueille kuin kaukomaille. Tavanomaisten laiva- ja etelän pakettimatkojen rinnalle ovat tulleet erilaiset seikkailu- ja elämysmatkat, joissa henkilökohtainen riskinotto on pikemminkin...

Kansanterveyslaitos
4.11.2004 → (aikuiset), (asiantuntijat), (kansalaiset), (lääkärit), (matkailijat), (matkaoppaat ja matkanjohtajat), (matkatoimistovirkailijat), (nuoret aikuiset), (nuoret), (sairaanhoitajat), (terveydenhoitajat), (vanhukset)
guide

Ohjeita matkailijoille

Ohjeita matkustettaessa alueille, joilla on todettu lintuinfluenssaa (H5N1) siipikarjassa. Ennen matkaa kannattaa tarkistaa, että matkavakuutus on kunnossa...

Kansanterveyslaitos
13.4.2006 → (kansalaiset), (matkailijat)
information page

DNA-näytteen postitusohjeet

DNA-näytteen postitusohjeet Kansanterveyslaitokselle. Ohjeet näytteiden vastaanotosta sekä verinäytteiden ottamisesta Kansanterveyslaitoksen tutkimusta varten.

Kansanterveyslaitos
17.5.2006 → (asiantuntijat), (laboratorionhoitajat), (terveyskeskukset)
guide

Juliste ja esite ravitsemussuositusten tueksi

Uusien ravitsemussuositusten tavoitteena on parantaa suomalaisten ruokavaliota. Tavallinen kuluttaja ei tarvitse ravitsemussuositusten tarkkoja lukuja. Hänelle on tärkeää tietää, minkälaisilla valinnoilla muodostuu...

Kansanterveyslaitos
8.9.2006 → (asiantuntijat)
guide

Pieni ravinto-opas

Energiaa tuottavia ravintoaineita ovat hiilihydraatit, proteiinit eli valkuaisaineet ja rasvat. Energiaa tarvitaan perusaineenvaihduntaan, esimerkiksi sydämen ja keuhkojen toimintaan, liikkumiseen ja lapsilla kasvuun.

Kansanterveyslaitos
28.12.2004 → (aikuiset), (kansalaiset)
guide

Taulukko 23. Mantoux\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Mantouxin koe.

Kansanterveyslaitos
29.12.2004 → (asiantuntijat), (farmaseutit), (lääkärit), (sairaanhoitajat), (terveydenhoitajat)
guide

Alkoholi

Alkoholin käytössä diabeetikoille pätevät samat suositukset kuin muullekin väestölle eräin tarkennuksin. Diabeetikon alkoholinkäyttöön liittyy hypoglykemian vaara, mikä diabeetikon ja hänen omaistensa on hyvä tietää.

Diabetesliitto
20.12.2005 → (asiantuntijat (ammattilaisryhmä))
information page

Näytteenotto ja -käsittelyohjeet

Näytteenotto ja -käsittelyohjeet Syfilis-, hepatitis B- ja HIV-seulontatutkimuksiin. Tutkimukset tehdään samasta näytteestä, joka voi olla kokoverta (5-10 ml) tai seerumia (3-5 ml).

Kansanterveyslaitos / Lasten ja nuorten terveyden osasto
7.3.2008 → (asiantuntijat), (äitiysneuvolat)
guide

Diabeetikon ajokortti

Liikenneturvallisuuden kannalta on tärkeätä, että diabeetikko ei aja hypoglykeemisenä. Tutkimusten mukaan 20-30 prosenttia diabeetikoista on saanut matalan verensokerin oireita ajaessaan. Merkittävä osa tyypin 1 diabeetikoista arvioi virheellisesti kykynsä ajaa autoa silloin, kun verensokeri on normaalia matalampi: he luulevat ajavansa oikein, vaikka tosiasiassa tekevät virheitä. Lääkärillä on nykyään ilmoitusvelvollisuus viranomaisille, mikäli diabeetikon terveydentila on muuttunut eikä enää täytä ajoterveydelle asetettuja edellytyksiä.

Diabetesliitto
20.12.2005 → (asiantuntijat (ammattilaisryhmä))
information page

Hypoglykemia

Hypoglykemia eli veren alhainen glukoosipitoisuus on tavallinen insuliinihoitoiseen diabetekseen liittyvä ongelma, ja se voi estää hyvän hoitotasapainon saavuttamisen. Diabeetikolle on tärkeätä tunnistaa hypoglykemian oireet, osata korjata matala verensokeri ja ennakoida vaaratilanteet. Kuitenkaan hypoglykemian pelko ei saisi häiritä jokapäiväistä elämää.

Diabetesliitto
20.12.2005 → (asiantuntijat (ammattilaisryhmä))
information page
173 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us