Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

juvenile type diabetes

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

126 hits

pages

Insuliinihoito

Tyypin 1 diabetes on insuliininpuutostauti. Sen hoitona on tarkoituksenmukaisesti toteutettu insuliinin korvaushoito. Pika- ja lyhytvaikutteisia insuliineja käytetään ennen ateriaa. Niiden avulla hallitaan aterian aiheuttama verensokerin nousu. Perusinsuliinina käytetään pitkävaikutteisia insuliinijohdoksia tai NPH-insuliinia kerran tai useammin vuorokaudessa. Perusinsuliini turvaa riittävän insuliinipitoisuuden yöllä ja aterioiden välisenä aikana päivällä.

Diabetesliitto
20.12.2005 → (asiantuntijat (ammattilaisryhmä))
information page

Kuntoutus

Kuntoutuksen tarkoituksena on edistää henkilön toimintakykyä, itsenäistä selviytymistä, hyvinvointia ja työkykyä.

Diabetesliitto
14.6.2006 → (kansalaiset)
information page

Lisäsairaudet

Tyypin 1 diabeteksen hyvällä hoidolla estetään diabeteksen lisäsairauksien ilmeneminen tai ainakin vähennetään niiden ilmaantuvuutta. Koska hyvä hoito ei kaikille aina onnistu, lisäsairauksien, kuten retino-, neuro- ja nefropatian varhainen tunnistaminen on myös tärkeätä. Lisäsairauksien etenemistä voidaan hidastaa parantamalla hoitotasapainoa ja eräillä muilla toimilla. Lisäsairauksien riskiä arvioitaessa on verensokeritason lisäksi otettava huomioon verisuonisairauksien vaaratekijät. Lisäsairauksien seulonta kuuluu diabetesta hoitavalle lääkärille. Tämä arviointi on tehtävä kerran vuodessa.

Diabetesliitto
20.12.2005 → (asiantuntijat (ammattilaisryhmä))
information page

Perifeerinen neuropatia 2

Diabeettisen neuropatian diagnostiikassa voidaan käyttää ENMG-tutkimusta varmentamaan kliinistä arviointia.

Diabetesliitto
1.1.1999 → (asiantuntijat (ammattilaisryhmä))
information page

Hoidonohjaus

Hoidonohjaus on olennainen osa hoitoa, ja se sisältyy kaikkiin ammatillisiin kontakteihin, joissa diabeetikko tavataan. Hoidonohjaus on jatkuvaa ja suunnitelmallista, ja se etenee ajankohtaisen tilanteen mukaan. Hyvä hoidonohjaus perustuu nykyaikaisiin oppimisen ja ohjaamisen periaatteisiin ja soveltaa eri kohderyhmille ja yksilöille sopivia menetelmiä ja lähestymistapoja. Tavoitteena on, että diabeetikosta tulee oman hoitonsa paras asiantuntija.

Diabetesliitto
20.12.2005 → (asiantuntijat (ammattilaisryhmä))
information page

Diabetes

Diabetes on ryhmä sairauksia, joille kaikille on tyypillistä veren liian suuri glukoosi- eli sokeripitoisuus. Diabeteksen raja-arvona on paastossa mitattu veren glukoosipitoisuus 7,0 mmol/l tai enemmän, tai kahden tunnin sokerirasitus...

Kansanterveyslaitos
20.10.2006 → (kansalaiset)
information page

Tyypin 1 diabeteksen periytyvyydestä tiedetään melko paljon

Perhetutkimukset osoittivat jo 1970-luvulla, että tyypin 1 diabeetikon lähisukulaisilla tautia esiintyy selvästi useammin kuin väestössä keskimäärin. Suomessa noin 12 prosentilla tyypin 1 diabetekseen...

Kansanterveyslaitos
1.4.2004 → (asiantuntijat)
magazine article

Johdanto

Tyypin 1 eli nuoruustyypin diabetesta sairastavia on Suomessa hieman yli 31 000. Joka vuosi tautiin sairastuu noin 800 suomalaista, joista alle 16-vuotiaita on 450. Nykyiset hoitomuodot tarjoavat diabeetikolle mahdollisuuden normaalimittaiseen ja täysipainoiseen elämään. Nykytietämyksen mukaan diabeetikon hyvä hoitotasapaino estää taudille luonteenomaisten lisäsairauksien kehittymistä ja hidastaa niiden pahenemista. Edelleen vain vähemmistö diabeetikoista on hyvässä hoitotasapainossa, eikä tuoreiden selvitysten mukaan hoitotasapaino ole 2000-luvulla parantunut.

Diabetesliitto
20.12.2005 → (asiantuntijat (ammattilaisryhmä))
information page

Tyypin 2 diabetes Suomen kansansairaus

Suomen maine diabeteksen luvattuna maana perustuu enimmältä osin tyypin 1 diabetekseen, joka on maassamme yleisempi kuin missään muussa maassa. Tyypin 2 diabeteksen osalta Suomi ei ole aivan maailman huipulla, mutta suomalaiset...

Kansanterveyslaitos
27.5.2004 → (asiantuntijat)
magazine article

Tilastotietoa

Uusimpien arvioiden mukaan Suomessa on noin 300 000 diagnosoitua hoidossa olevaa diabeetikkoa: noin 40 000 tyypin 1 ja noin 250 000 tyypin 2 diabeetikkoa. Lisäksi noin 200 000 suomalaista sairastaa tietämättään tyypin 2 diabetesta.

Diabetesliitto
18.5.2007 → (kansalaiset)
statistic
126 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us