Apunavigaatio
Leivänmurupolku
groups
- risk groups (40)
- special groups (3)
- discussion groups (1)
- self help groups (1)
- target groups (53)
- population groups (6)
Työn, perheen ja muun elämän yhteensovittaminen
Tietoa työn, perheen ja muun elämän yhteensovittamisesta.
Taulukko 28. Influenssarokotuksen kohderyhmät syksyllä 2004
Influenssarokotuksen kohderyhmät syksyllä 2004. Kansanterveyslaitoksen rokotussuositus 2.6.2004.
Työstressi ja perhe
Mikäli työ rasittaa liikaa, myös lasten kasvatustehtävän edessä koetaan riittämättömyyttä ja voimattomuutta. Silloin lapsen tarpeita ja mielipiteitä ei jakseta kuunnella eikä lapsen tekemisistä ja harrastuksista olla kiinnostuneita.
Vauva perheessä - muutostilanne!
Toiset perheet pärjäävät helposti vauvansa kanssa heti alusta lähtien, kun taas toiset pääsevät vauvan kanssa rytmiin vasta vähitellen. Tärkeintä on tapa, jolla lasta hoidetaan. Jos vauva tuntee olevansa rakastettu ja toivottu, hänestä kasvaa iloinen ja onnellinen lapsi. Jokainen vauva ja vanhempi on kuitenkin oma yksilönsä. Tässä vaiheessa vanhempien on syytä antaa aikaa myös itselleen ja parisuhteen hoitamiselle.
Elämäntapaneuvontaa vuorotyöntekijöille
Vuorotyön haittoja voidaan vähentää muun muassa oikeilla asenteilla sekä stressinhallintakeinojen tuntemisella ja käyttämisellä. Myös perhe- ja sosiaalisen elämän jaksottamisella sekä työaikojen kannalta parhaiden elämäntapojen ja elämänrytmin noudattamisella voi olla suotuisia vaikutuksia.
Työ ja perhe
Työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen on keskeinen työntekijän hyvinvointiin liittyvä kysymys.
Väkivalta parisuhteessa ja perheessä - selitysmalleja
Perheväkivallan selitysteorioiksi kutsutaan tavallisesti uhrien näkemyksiä lyöjän taustasta. Patologiset teoriat painottavat joko yksilön tai koko perheen poikkeavuutta. Kulttuuriteorioissa perheväkivalta nähdään yhteiskunnan ja pienryhmien häiriönä. Rakenneteorioissa korostetaan perheväkivallan rikosluonteisuutta, missä heijastuu myös yhteiskunnan eriarvoisuus käytännön elämässä.
Linkkejä
Internetissä on runsaasti diabetekseen liittyvää aineistoa: lukemattomia www-sivuja sekä monipuolisia keskustelumahdollisuuksia. Valtaosa tarjonnasta on englanninkielistä, mutta muut kielet vahvistavat asemiaan koko ajan. Tälle sivulle on koottu verkkosurffailijan avuksi joitakin tunnettuja ja tutustumisen arvoisia diabetesosoitteita.
Taulukko 24. Kansanterveyslaitoksen suositus hepatiittirokotteiden kohderyhmiksi yleisen rokotusohjelman osana
Kansanterveyslaitoksen suositus hepatiittirokotteiden kohderyhmiksi yleisen rokotusohjelman osana.
Väkivalta parisuhteessa ja perheessä
Parisuhdeväkivalta on läheisissä suhteissa olevien aikuisten välistä väkivaltaa. Väkivallan kohteena on tutkimusten mukaan 90 %:ssa nainen. Vuosittain n. 50 naista kuolee väkivallan uhrina ja näistä kuolemista jopa yli puolet on perheväkivallan seurausta. Väkivalta parisuhteessa voi olla fyysistä, henkistä, seksuaalista, omaisuuteen kohdistuvaa tai piilevää. Väkivalta parisuhteessa voidaan nähdä myös kolmiportaisena prosessina: jännitteen kasvaminen, pahoinpitelyvaihe ja anteeksi pyytämisen vaihe. Se on siis luonteeltaan syklistä, vaiheittain etenevää ja hyvin usein raaistuvaa; jokainen uusi tilanne on aina raaempi kuin edellinen. Tabumaisuus on yksi tekijä, joka ylläpitää väkivaltaa parisuhteessa. Perheväkivaltaa esiintyy kaikkialla maailmassa ja myöskin kaikissa kulttuureissa. Perheväkivalta vaurioittaa aina kaikkia siihen osallisia; lyöjää, lyötyä ja lapsia, jotka näkevät sen. Vuonna 1995 tuli Suomeen lainmuutos, jossa perheväkivaltarikokset muuttuivat asianomistajarikoksista yleisen syyttäjän alaisiksi rikoksiksi. Näin perheväkivalta tehtiin näkyväksi, siitä tuli koko yhteiskunnan asia ja rikos muuttui luonteeltaan viralliseksi rikokseksi.
information page
- Äitiysneuvolan toiminta
- Tutustumiskäynti sairaalaan ennen synnytystä
- Lääkärin tekemä jälkitarkastus 7 - 12 viikkoa synnytyksen jälkeen
guide
event
- Liikkumisreseptin käyttäjäkoulutus
- Yhteistyöstä tukea - kehitä liikunnan palveluketju (D)
- Uudista liikuntaneuvonnan taitojasi -koulutuskokonaisuus
magazine article
- Henkilökuvassa Anni Tukia: Härkävaunujen madonna
- Miten kohtaan rokotuksiin kriittisesti suhtautuvan vanhemman?
- Kansanterveystieto pitää työstää paikallisiin oloihin