Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

-synon methods

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

306 hits

pages

Työn fyysinen kuormitus ja sen arviointi

Työasennot, -liikkeet, voimankäyttö ja työtavat voivat kuormittaa liikuntaelimiä monella eri tavalla. Kuormitus voi olla tilanteen ja työntekijän kannalta sopiva, tai se voi haitata työntekijän terveyttä.

Työterveyslaitos
5.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article

Lapsettomuus parisuhteessa

Lapsettomuusongelma koskettaa tällä hetkellä joka kuudetta paria. Tutkimukset on syytä aloittaa, mikäli raskaus ei ole alkanut vuoden kuluessa yrityksestä huolimatta. Lapsettomuus on aina koko perheen ongelma; parin kumpikin osapuoli on syytä ottaa mukaan tutkimuksiin alusta lähtien. Lapsettomuuden syy löytyy jokseenkin yhtä usein miehestä kuin naisesta. Selvittely voidaan aloittaa terveyskeskuksessa tai avohoidon gynekologin vastaanotolla. Vaativammat tutkimukset ja hoidot toteutetaan sairaalan poliklinikassa tai yksityisissä lapsettomuushoidon yksiköissä. Ongelmaa voidaan hoitaa tehokkaasti ja tuloksekkaasti lääketieteelisin keinoin.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
13.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Ruuansulatuskanavan autonominen neuropatia

Pitkäaikaiseen diabetekseen liittyy usein ruuansulatuskanavan alueelta tulevia oireita. Ne liitetään usein autonomiseen neuropatiaan. Yleisimmät niistä ovat pahoinvointi, oksentelu, ripuli, ummetus ja ulostamisen pidättämisvaikeus.

Diabetesliitto
1.1.1999 → (asiantuntijat (ammattilaisryhmä))
information page

Lihavuus

Lihavuus tarkoittaa normaalia suurempaa kehon rasvakudoksen määrää. Suurin osa liikarasvasta kertyy ihon alle, mutta myös muualle, esimerkiksi vatsaonteloon.

Duodecim Lääkärikirja
25.2.2007 → (kansalaiset)
information page

Synnytyksen jälkeinen ehkäisy

Imettäminen itsessään antaa 98 %:sen suojan uudelta raskaudelta edellyttäen, että synnytyksestä on kulunut enintään kuusi kuukautta, kuukautiset eivät ole vielä alkaneet ja äiti imettää säännöllisesti eikä lapsi saa lainkaan lisäravintoa. Naisella, joka ei imetä, munasolun kypsyminen ja irtoaminen voi tapahtua jo kuukauden kuluttua synnytyksestä, joten ehkäisy on aloitettava varsin pian. Niinpä äiti voi aloittaa yhdistelmäpillereiden tai minipillereiden käytön kolme viikkoa synnytyksestä tai ensimmäisten kuukautisten yhteydessä. Estemenetelmien käyttö sopii hyvin imetyksen aikana. Yhdistelmäpillerit voidaan aloittaa vasta imetyksen loppumisen jälkeen. Jälkiehkäisyä voidaan käyttää myös imetyksen aikana.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
2.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Kirjallisuutta

Diabeettinen neuropatia: Neuropaattisen kivun hoito: Gastrointestinaalikanavan häiriöt: Diabeettinen kystopatia ja erektiovaikeudet: Hikoiluhäiriöt

Diabetesliitto
1.1.1999 → (asiantuntijat (ammattilaisryhmä))
information page

Johdanto

Neuropatia, ääreishermojen sairaus, on diabeteksen lisäsairauksista hankalin sekä diagnostiikan että hoidon kannalta. Siihen liittyy runsaasti elämänlaatua huonontavia oireita ja ennen kaikkea se altistaa jalkahaavaumille, jotka lisäävät alaraaja-amputaation vaaraa.

Diabetesliitto
1.1.1999 → (asiantuntijat (ammattilaisryhmä))
information page

Raskauden aikainen ruokavalio/ Ravitsemus

Raskaudenaikaisen ravitsemuksen tavoitteena on syntyvän lapsen kasvun ja kehityksen sekä äidin hyvinvoinnin turvaaminen. Raskausaika tarjoaa myös oivan mahdollisuuden koko perheen elintapojen ja ruokatottumusten tarkasteluun.

Kansanterveyslaitos
22.12.2004 → (kansalaiset)
information page

Autonominen neuropatia

Päinvastoin kuin perifeerinen hermosto autonominen hermosto ei ole anatomisesti rajautunut säiekimppu, vaan pikemmin toiminnallinen kokonaisuus, jonka toimintahäiriötä voidaan arvioida vain epäsuorasti pääte-elimen toimintaa tutkimalla.

Diabetesliitto
1.1.1999 → (asiantuntijat (ammattilaisryhmä))
information page

Maitovalmisteet

Tietoa diabeteksesta: Hiilihydraattitaulukko: Maitovalmisteet

Diabetesliitto
18.5.2007 → (kansalaiset)
information page
306 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us