Apunavigaatio
Leivänmurupolku
- Index
- -synon methods
-synon methods
- laboratory techniques and procedures (16)
- methods of treatment (116)
- measuring methods (3)
- biological methods (2)
- methods of research (26)
- diets (100)
- contraceptive methods (1)
- good practices (2)
- (harjoitusmenetelmät) (2)
Raskaus ja lääkkeidenkäyttö
Äideistä 65 - 75 % joutuu käyttämään lääkkeitä raskauden aikana. Tavallisimmin käytettyjä lääkkeitä ovat antibiootit, särky- ja kuumelääkkeet sekä monet äidin perussairauteen annettavat lääkkeet. Raskausaikana kaiken lääkehoidon tulisi tapahtua lääkärin valvonnassa, jotta hoidon tehokkuus ja riskit voidaan määritellä
Tietoa terveydestä etusivu
Tietoa terveydestä -sivuille on koottu suomalaisten elintavoista, terveydestä ja terveysriskeistä kertovaa materiaalia. Sivut kertovat myös Kansanterveyslaitoksen tutkimuksesta ja toiminnasta liittyen elintapoihin, terveysriskeihin...
Parantava hoito: Haiman- ja saarekesolusiirrot
Suomessa ei ole toistaiseksi tehty haimansiirtoja, mutta saarekesolusiirrot on aloitettu uudestaan. Niitä tehdään valikoiduille potilaille, jotka ovat aiemmin saaneet munuaissiirteen.
Raskaana olevat
Raskaudenaikaisen ravitsemuksen tavoitteena on syntyvän lapsen kasvun ja kehityksen sekä äidin hyvinvoinnin turvaaminen. Raskausaika tarjoaa myös oivan mahdollisuuden koko perheen elintapojen ja ruokatottumusten tarkasteluun ja...
Lapsen diabeteksen hoito
Lapsen nopea kasvu ja kehitys ja hänen aikuista suurempi riippuvuutensa lähiympäristöstä tuovat mukanaan erityispiirteitä, jotka on huomioitava diabeteksen hoidossa.
Ateriarytmi ja kohtuullisuus
Ruokakunnan ateria-ajat vaihtelevat päivän luonteen mukaan. Nykyään vain alle viidesosa suomalaisista syö ateriansa toistuvasti samaan aikaan päivittäin, kun 1980-luvulla kolmannes raportoi tekevänsä niin.
Diabeteksen ehkäisy
Tyypin 1 diabeteksen ehkäisymahdollisuuksia ei ole, mutta niitä tutkitaan koko ajan.Useat tutkimukset ovat sen sijaan osoittaneet, että tyypin 2 diabeteksen puhkeamista pystytään ehkäisemään tai viivyttämään elämäntavoin. Tyypin 2 diabeetikoiden määrän on arvioitu lisääntyvän noin 70 prosentilla vuoteen 2010 mennessä, mikäli kehitys jatkuu nykyisensuuntaisena.
Nuoren diabeetikon hoito
Nuoruusikä on ajanjakso, jolloin diabeetikko itsenäistyy diabeteksen hoidossa ja omaksuu hoitorutiinin. Mitä paremmin nuori oppii huolehtimaan diabeteksestaan, sitä terveempänä hän todennäköisesti elää tulevaisuudessa.
Ammatinvalinta
Hoidon kehittymisen ansiosta diabetes rajoittaa ammatinvalintaa entistä vähemmän. Kiinnostus ja taipumus alalle ovat tärkeät ammatinvalintaa ohjaavat tekijät myös diabetesta sairastavan elämässä.
Marjat, hedelmät, soseet, hillot
Tietoa diabeteksesta: Hiilihydraattitaulukko: Marjat, hedelmät, soseet, hillot
information page
- Synnytyskivun vaihtoehtoiset hoitomuodot
- Insuliinihoitoisen aikuistyypin diabeetikon ruokavaliohoito
- Aikuistyypin diabeetikon ruokavaliohoito
magazine article
guide
- Taulukko 23. Mantoux\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
- Immuunipuutteisten rokottaminen
- Kirjallisuutta/ Rokottajan käsikirja