Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

päihdeongelmat

Näytä tulokset vain kielellä:suomi ruotsi englanti

Hakutulokset

64 kpl

sivut

Tupakkariippuvuus

Riippuvuus tupakasta on moniulotteinen riippuvuusoireyhtymä. Tupakkariippuvuudessa yhdistyvät kemiallinen nikotiiniriippuvuus psyykkiseen ja sosiaaliseen riippuvuuteen sekä tapariippuvuuteen.

Kansanterveyslaitos
19.6.2006 → kansalaiset
tietosivu

Sekavuustila (delirium)

Sekavuustilalla eli deliriumilla tarkoitetaan äkillistä sekavuustilaa ja aivojen vajaatoimintaa, jonka voivat aiheuttaa erilaiset elimelliset tekijät ja sairaudet. Sekavuustilassa henkilön tajunnan taso, tarkkaavaisuus ja huomiokyky ovat heikentyneet. Deliriumille on ominaista, että se kehittyy lyhyessä ajassa, muutamasta tunnista yhteen vuorokauteen.

Duodecim Lääkärikirja
20.4.2007 → kansalaiset
tietosivu

Tupakkariippuvuus tapariippuvuutena

Tupakointi aiheuttaa fyysisen riippuvuuden lisäksi myös psyykkistä ja sosiaalista riippuvuutta. Tupakointia pidetään tapariippuvuutena. Riippuvuusoireyhtymänä se sisältää ehdollistunutta käyttäytymistä.

Terveyden edistämisen keskus
13.12.2006 → kansalaiset
tietosivu

Päihderiippuvuus

Päihderiippuvuus on pitkäaikainen sairaus. Riippuvuudelle on tyypillistä kyvyttömyys säädellä aineen käyttöä, elimistön kasvava kyky sietää ainetta ja vieroitusoireet aineiden...

Kansanterveyslaitos
28.4.2004 → kansalaiset, nuoret, nuoret aikuiset, vanhukset
tietosivu

Päihteidenkäyttö ja raskaus - alkoholin vaikutuksia raskaudenkulkuun ja sikiöön

Alkoholi on yleisin sikiötä vaurioittava tekijä Suomessa. Vuosittain maassamme syntyy noin 300 alkoholin vaurioittamaa lasta. Alkoholin lisäksi myös muiden päihteiden käyttö sekä päihteiden sekakäyttö ovat lisääntyneet. Vähäinenkin säännöllinen alkoholinkäyttö saattaa haitata sikiön kehitystä. Erityisen herkkä vaurioitumiselle on sikiön keskushermosto (aivot ja selkäydin), sillä se kehittyy koko raskauden ajan ja on siten vaurioille alttiina läpi koko raskauden.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
16.5.2008 → kansalaiset
tietosivu

Päihderiippuvuuskriteerit

Tupakointi täyttää kaikki päihderiippuvuuden keskeiset kriteerit. Olennaisinta riippuvuudessa on vaikeus säädellä käyttäytymistä, huolimatta vastakkaisista toiveista ja kielteisistä seurauksista. Riippuvaisiksi tulleiden ihmisten on vaikea lopettaa.

Terveyden edistämisen keskus
26.2.2007 → kansalaiset
tietosivu

Tupakoinnin lopettaminen

Tupakoinnin lopettaminen on merkittävin yksittäinen terveyttä edistävä päätös. Tupakoinnin lopettaminen on hyvin arkinen ja käytännönläheinen juttu, jonka voi aloittaa...

Kansanterveyslaitos
14.6.2004 → aikuiset, ikääntyneet, kansalaiset, nuoret, nuoret aikuiset
tietosivu

Nikotiini

Nikotiini imeytyy helposti ja hyvin nopeasti verenkiertoon suuontelosta ja hengitysteistä.

Terveyden edistämisen keskus
23.11.2006 → kansalaiset
tietosivu

Juoppohulluus

Juoppohulluus eli

Duodecim Lääkärikirja
21.4.2007 → kansalaiset
tietosivu

Tupakkariippuvuuden tärkein aiheuttaja on nikotiini

Tupakkariippuvuuden keskeisin aiheuttaja on keskushermostoa stimuloiva nikotiini, joka on hermojen välittäjäaine asetyylikoliinin kaltainen aine. Nikotiiniriippuvuuden voimakkuuteen vaikuttavat keskushermoston herkkyys nikotiinille ja nikotiinin erittymisnopeus maksassa.

Terveyden edistämisen keskus
26.2.2007 → kansalaiset
tietosivu
64 kpl

sivut

© TerveSuomi.fi 2008Tietoja sivustosta