Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

sickness

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

1148 hits

pages

Painehaavat

Painehaavat eli makuuhaavat syntyvät erityisesti vuodepotilaille, jotka joutuvat makaamaan pidempiä aikoja eivätkä pysty itse kääntymään vuoteessa. Painehaava syntyy sellaiselle ihoalueelle, jossa luu painaa ihoa ja estää sen normaalia verenkiertoa. Tavallisimmin painehaavat syntyvät lonkkien ja alaselän alueille. Muita alueita ovat kantapäät, kyynärpäät ja lapaluiden ulkonemat. Painehaavoja syntyy helposti etenkin laihoille ja huonokuntoisille potilaille. Pitkäaikainen verenkierron estyminen johtaa kudostuhoon, jossa voi syntyä suuria ja syviäkin painehaavoja.

Duodecim Lääkärikirja
24.3.2006 → (kansalaiset)
information page

Elohiiri

Elohiiri eli myokymia tarkoittaa tietyn lihaksen ei-tahdonalaista supistelua. Tavallisesti se esiintyy toisessa alaluomessa tai muualla silmän ympäristössä. Supistelu ja nykiminen kestää kerrallaan muutamasta minuutista korkeintaan muutamaan tuntiin. Näitä supistelujaksoja voi olla useita, mutta ne loppuvat viimeistään muutamassa päivässä.

Duodecim Lääkärikirja
7.8.2006 → (kansalaiset)
information page

Suutulehdus lapsella

Suutulehduksella tarkoitetaan suun limakalvon, ikenien ja huulten tulehdusta. Yleisin suutulehdus on hiivasienen aiheuttama sammas, jota esiintyy etenkin pienillä imeväisillä. Myös virukset voivat aiheuttaa suutulehduksia. Niistä tärkein on herpesvirus. Suutulehdus on myös tärkeä enterorokon (ks. Enterorokko

Duodecim Lääkärikirja
17.5.2006 → (kansalaiset)
information page

Kurkunpään sairaudet

Kurkunpään sairaudet ilmenevät pääasiassa äänihuulten toiminnan häiriöinä, joiden oireina ovat käheys ja joskus kipu kurkunpäässä.

Duodecim Lääkärikirja
25.4.2007 → (kansalaiset)
information page

MS-tauti (multippeliskleroosi)

MS-tauti on yleisin nuorten aikuisten keskushermoston sairaus. Suomessa sitä sairastaa 7 000 henkilöä. MS-tautia on naisilla lähes kaksi kertaa enemmän kuin miehillä, yleisin sairastumisikä on noin 30 vuotta. Sairauden syytä ei tunneta. Epäillään, että lapsuudessa sairastetut virusinfektiot aiheuttaisivat sairauden myöhemmällä iällä, mutta tästä tiedot ovat vähäiset. Perintötekijöillä on osuutta, sillä suomalaisten MS-potilaiden sisaruksilla on 25-kertainen vaara sairastua tautiin.

Duodecim Lääkärikirja
2.1.2007 → (kansalaiset)
information page

Selkärankareuma

Selkärankareuma on pääasiassa alaselkään paikallistuva reumaattinen sairaus, mutta oireita esiintyy myös muualla. Sairaus on lähes yhtä yleinen kuin nivelreuma. Etenkin vaikeaa tautimuotoa on miehillä enemmän kuin naisilla. Sairaus alkaa yleensä 20

Duodecim Lääkärikirja
20.12.2006 → (kansalaiset)
information page

Halvaus

Halvauksella tarkoitetaan jonkin hermotoiminnan lamaantumista. Tavallisesti halvaus ilmenee lihastoiminnan häiriönä, mutta samalla voi esiintyä tuntohäiriöitä ja muita hermotoiminnan häiriöitä.

Duodecim Lääkärikirja
19.1.2007 → (kansalaiset)
information page

Litteät syylät

Litteitä syyliä esiintyy leikki- ja kouluikäisillä lapsilla, harvoin aikuisilla, tavallisimmin kasvoissa ja käsien selissä. Niistä on löydetty kolmenlaisia syyläviruksia. Itämisaika vaihtelee muiden syylien tapaan muutamasta viikosta kuukausiin.

Duodecim Lääkärikirja
3.6.2007 → (kansalaiset)
information page

Pitkäaikainen (krooninen) poskiontelotulehdus

Poskiontelotulehduksen pitkittyessä ontelon limakalvo vähitellen paksuntuu ja tuottaa jatkuvasti oireita: nenän tukkoisuutta, limantuloa ja erilaisia hengitysteiden oireita. Ongelma jatkuu tavanomaisista poskiontelotulehduksen hoidoista (antibiootit, limakalvoja supistavat aineet, huuhtelut) huolimatta. Mitään yksittäistä syytä pitkittymiselle ei ole läheskään aina osoitettavissa, mutta tilan kehittymiselle altistavat allergiat ja nenän polyypit

Duodecim Lääkärikirja
30.3.2007 → (kansalaiset)
information page

Nykimishäiriöt (Touretten oireyhtymä)

Touretten oireyhtymä kuuluu

Duodecim Lääkärikirja
20.4.2007 → (kansalaiset)
information page
1148 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us