Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

(toisenlaiseksi muuttaminen)

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

184 hits

pages

Lävistykset

Lävistyksiä on Suomessa perinteisesti tehty vain korvannipukoihin, mutta viime vuosina lisääntyvästi muuallekin, esimerkiksi napaan, kulmakaariin, huuliin, nenään, kieleen tai rintoihin. Korvannipukoihin rei'itys tehdään joko jousella varustetulla lansetilla "ampumalla" ensiasennuskoru suoraan korvanipukan läpi tai kädessä pidettävällä lansetilla sen jälkeen, kun iho on ensin kiristetty pihtien väliin. Muut lävistykset tehdään lähes poikkeuksetta viimeksi mainitulla tavalla. Ensiasennuskoru on tavallisesti terästä, titaania, niobia tai kultaa.

Duodecim Lääkärikirja
3.6.2007 → (kansalaiset)
information page

Kastelu

Virtsarakon toiminnan hallinta on monimutkainen taito, jonka lapsi oppii yleensä neljän vuoden ikään mennessä. Yökastelua esiintyy 40 %:lla kolmivuotiaista, 10 %:lla kuusivuotiaista ja 3 %:lla 12-vuotiaista. Yökastelun syytä ei tarkkaan tiedetä. Syynä voi olla se, että lapsi nukkuu sikeästi eikä herää rakosta tuleviin signaaleihin. Toisaalta yökastelijoilla on kuvattu vedenerityksen säätelyyn liittyvää kehitysviivettä. Taipumus yökasteluun on periytyvää, toinen lapsen vanhemmista on usein ollut yökastelija pienenä.

Duodecim Lääkärikirja
26.1.2006 → (kansalaiset)
information page

Lihavuuden lääkehoito

Suomessa on myynnissä kolme erilaista reseptilääkettä lihavuuden hoitoon: orlistaatti (Xenical), sibutramidi (Reductil) ja rimonabantti (Acomplia). Lääkkeiden vaikutusmekanismit ovat erilaiset:

Duodecim Lääkärikirja
25.1.2007 → (kansalaiset)
information page

Turvaa terveytesi remonttitöissä

Kesällä on aikaa ja tarmoa remonttihommille. Mökillä puuhailu on suomalaisten suosimaa kesänviettoa. Vapaa-ajan toimissakin kannattaa muistaa terveys ja työturvallisuus. Omakotitalossa asuva keski-ikäinen mies on alttein kodin rakennus-, huolto- tai...

Kansanterveyslaitos
5.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Pukeutumisella mukavuutta ulkoiseen olemukseen

Raskauden aikana pukeutumisessa on hyvä huomioida mm. painonnousu, lisääntynyt hikoilu ja vartalon painopisteen muuttuminen. Miellyttävyys, mukavuus ja käyttökelpoisuus ovat tällöin vaatteiden tärkeimpiä ominaisuuksia. Luonnonkuituiset materiaalit ovat yleensä tekokuituisia parempia.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
15.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Lumisokeus

Lumisokeus on silmän sarveiskalvon vaurioitumista voimakkaassa ultraviolettisäteilyssä (UV) ja sen aiheuttama tulehdus silmässä. Lumisokeudesta ei jää pysyviä vammoja silmiin.

Duodecim Lääkärikirja
3.6.2007 → (kansalaiset)
information page

Työkyky ja työllistyvyys

Työkyky ja koulutus vaikuttavat työllistyvyyteen. Erityisesti ikääntyvän työvoiman kannalta tärkeitä ovat työlainsäädäntö, yhteiskunnalliset tuki- ja palvelujärjestelmät, ikäsyrjinnän ehkäisy ja eläkelainsäädäntö.

Työterveyslaitos
11.9.2006 → (kansalaiset)
information page

Vastasyntyneen virvoittelu (tehostettu ensihoito)

Huono sykekäyrä synnytyksessä, vihreä lapsivesi tai mikroverinäytteen poikkeavat arvot ennakoivat elvytyksen tarvetta. Myös esimerkiksi jos äiti sairastaa verenpainetautia tai pre-eklampsiaa tai lapsella on rakenteellisia häiriöitä, on syytä varautua tehostettuun vastasyntyneen ensihoitoon.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
3.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Tuliko otettua liikaa?

Alkoholiannos on pullo keskiolutta, 12 cl mietoa viiniä, 8 cl väkevää viiniä tai 4 cl väkevää viinaa. Moni ajattelee ottavansa vain pari lasia viiniä, mutta jos lasi on iso eikä määrää mitata, pariin lasiin mahtuu helposti yli puoli pulloa viiniä.

Kansanterveyslaitos
5.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Opiskelu ja työ

Monet opiskelijat käyvät töissä. Toisille se on luonteva keino saada kokemusta työelämästä ja rahoittaa opintojaan, toisille välttämätön pakko opiskeluaikaisen toimeentulon turvaamiseksi. Työ voi myös olla osa tutkintoon johtavaa koulutusta kuten työssäoppiminen tai työharjoittelu, jolloin työstä ei makseta palkkaa. Työelämässä mukana olo antaa nuorille mahdollisuuden näyttää ja hyödyntää tietojaan ja taitojaan.

Työterveyslaitos
27.9.2006 → (kansalaiset)
information page
184 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us