Apunavigaatio
Leivänmurupolku
sugar
Diabeetikon ruokavalio
Ruokavaliolla on suuri merkitys diabeteksen hoidossa. Järkevä syöminen on osa lääkkeetöntä omahoitoa. Kyse on syömisen ja painon hallinnasta eli ruuan sopivasta määrästä ja laadusta.
Raskaudenaikaiset peruslaboratoriotutkimukset
Tutkimukset tehdään alkuraskaudessa äidin ja sikiön terveyden selvittämiseksi ja sairauksien ennaltaehkäisemiseksi.
Ruokakolmio - ruoka-aineita oikeassa suhteessa!
Ruokakolmio auttaa odottavaa äitiä syömään terveellisesti kertomalla, mitä ruoka-aineita kannattaa suosia ja mitä käyttää vähemmän. Kasviksia, marjoja ja hedelmiä on suositeltavaa syödä runsaasti, rasvaa ja sokeria vain vähän. Artikkeli sisältää piirroskuvan ruokakolmiosta.
Ruokapyramideja rakennellaan
Ravitsemussuosituksissa yritetään havainnollistaa ruokien suositeltavia määrällisiä suhteita ruokaympyrän, -kolmion tai -pyramidin avulla. Ruokapyramidissa usein ja runsaasti nautittavat ruoat sijoittuvat...
Ruokavaliosuosituksia - ravintoaineet
Raskausaikana D-vitamiinin saanti on tärkeää. Foolihappoa, kalsiumia ja rautaa on saatava riittävästi, suolaa niukasti. Eenergian tarve lisääntyy vähän, kuitua saa syödä paljon, mutta rasvaa ja sokeria säästeliäästi.
Terveyden riskitekijät -testejä
Testejä, joilla voi testata mm. riskin sairastua diabetekseen tai sydän- ja verisuonitautiin.
Alueelliset erot - Suomalaisten ruokavaliosta ja terveysriskeistä kartasto
Kansanterveyslaitoksen väestötutkimusaineistoista on laadittu kartasto, joka kuvaa suomalaisten ruokavalion ja terveysriskien alueellista vaihtelua erikseen naisilla ja miehillä.
Pieni ravinto-opas
Energiaa tuottavia ravintoaineita ovat hiilihydraatit, proteiinit eli valkuaisaineet ja rasvat. Energiaa tarvitaan perusaineenvaihduntaan, esimerkiksi sydämen ja keuhkojen toimintaan, liikkumiseen ja lapsilla kasvuun.
Suomalainen ruokakulttuuri ja ravitsemussuositukset
Lihavuuden ja lihavuuteen liittyvien sairauksien yleistyminen ovat Suomen keskeiset ravitsemusongelmat. Suomalaisten ruokatottumusten muuttuessa perinteinen ruisleipä korvataan yhä useammin vehnäleivällä tai napostelulla.
Ravitsemussuositusten tausta
Ravitsemussuositusten tavoitteena on määritellä väestön ja väestöryhmien hyvä ravintoaineiden saanti sekä tarkastella tavoitteita väestön terveyden edistämiseksi. Suositukset on laadittu...
guide
information page
test
organizational info
- Finravinto 2002 - Liite 5. Ravintoaineiden saanti
- Makeisten, juomien ja muiden tuotteiden annos- ja yksikköpainoja
- Fineli - elintarvikkeiden koostumustietopankk