Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

sickness

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

1148 hits

pages

Työympäristöä uhkaavat mikrobit

Biologisten tekijöiden aiheuttamia ammattitauteja oli vuonna 2000 lähes 500, joista noin puolet oli homesienten, vähän yli 20 % punkkien, vähän alle 20 % virusten ja noin 10 % bakteereiden aiheuttamia.

Työterveyslaitos
5.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article

Lasta odottavien yleiseimpiä askarruttavia asioita

Koko raskauden kulun äitiä ja isää saattavat askarruttaa monet asiat. Tähän artikkeliin on kerätty tietoa tavallisimmista asioista, joihin liittyviä kysymyksiä tehdään raskaudenaikaisista yleisistä tuntemuksista. Kerätty tieto ja kokemus toimivat rauhoittavana ensitietona lasta odottaville. Artikkeli sisältää piirretyn kuvan, käsitekartan, synnytyspelkoihin vaikuttavista asioista.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
14.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Hinkuyskän keskimääräinen vuotuinen esiintyvyys ja vaihteluväli Suomessa vuosina 1997–2003/ Rokottajan käsikirja

Hinkuyskän keskimääräinen vuotuinen esiintyvyys ja vaihteluväli Suomessa vuosina 1997–2003 tartuntatautirekisteriin raportoitujen löydösten perusteella.

Kansanterveyslaitos
28.12.2004 → (asiantuntijat), (farmaseutit), (lääkärit), (sairaanhoitajat), (terveydenhoitajat)
guide

Kysymyksiä ja vastauksia lintuinfluenssasta

Influenssa A -virukset ovat monimuotoinen, erityisesti vesilinnuille ominainen virusryhmä. Valtaosa influenssa A-virusten alatyypeistä on taudinaiheuttamiskyvyltään heikkoja eikä aiheuta linnuille sanottavia oireita.

Kansanterveyslaitos
6.9.2006 → (kansalaiset)
information page

Influenssarokotukset

Influenssa on influenssavirusten aiheuttama hengitystietulehdus. Se leviää helposti pisara- tai kosketustartuntana, esimerkiksi suurissa väkijoukoissa kun ihmiset yskivät ja aivastelevat.

Kansanterveyslaitos
4.10.2007 → (kansalaiset)
information page

Lisäsairaudet

Tyypin 1 diabeteksen hyvällä hoidolla estetään diabeteksen lisäsairauksien ilmeneminen tai ainakin vähennetään niiden ilmaantuvuutta. Koska hyvä hoito ei kaikille aina onnistu, lisäsairauksien, kuten retino-, neuro- ja nefropatian varhainen tunnistaminen on myös tärkeätä. Lisäsairauksien etenemistä voidaan hidastaa parantamalla hoitotasapainoa ja eräillä muilla toimilla. Lisäsairauksien riskiä arvioitaessa on verensokeritason lisäksi otettava huomioon verisuonisairauksien vaaratekijät. Lisäsairauksien seulonta kuuluu diabetesta hoitavalle lääkärille. Tämä arviointi on tehtävä kerran vuodessa.

Diabetesliitto
20.12.2005 → (asiantuntijat (ammattilaisryhmä))
information page

Radon

Alueilla, joilla maaperässä on uraania, on pohjavedessä myös radonia, Suomessa erityisesti Salpausselän vyöhykkeellä. Radon on hajuton, väritön ja mauton kaasu.

Kansanterveyslaitos
18.6.2006 → (kansalaiset)
information page

Lapsen diabeteksen hoito

Lapsen nopea kasvu ja kehitys ja hänen aikuista suurempi riippuvuutensa lähiympäristöstä tuovat mukanaan erityispiirteitä, jotka on huomioitava diabeteksen hoidossa.

Diabetesliitto
20.12.2005 → (asiantuntijat (ammattilaisryhmä))
information page

Sikarin- ja piipunpolton terveysriskit

Sikari- ja piipputupakka koostuvat pääosin samoista aineista kuin savukkeetkin. Myös sisään hengitetyt myrkyt ovat samoja.

Terveyden edistämisen keskus
26.2.2007 → (kansalaiset)
information page

HIV-alatyyppi

Hiv-alatyyppimääritykseen tarvitaan 10 ml kokoverta EDTA-vakuumiputkessa. Näyteputki asetetaan muoviseen kuljetuskoteloon, joka kääritään selluloosavanuun ja laitetaan muoviseen salpapussiin. Verivarotoimia ilmaiseva...

Kansanterveyslaitos
9.1.2007 → (asiantuntijat)
guide
1148 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us