Apunavigaatio
Leivänmurupolku
- Index
- (evenemang)
(evenemang)
Linkkejä
Internetissä on runsaasti diabetekseen liittyvää aineistoa: lukemattomia www-sivuja sekä monipuolisia keskustelumahdollisuuksia. Valtaosa tarjonnasta on englanninkielistä, mutta muut kielet vahvistavat asemiaan koko ajan. Tälle sivulle on koottu verkkosurffailijan avuksi joitakin tunnettuja ja tutustumisen arvoisia diabetesosoitteita.
Rentoutuminen hallitaan hengityksellä!
Rentoutumisen taito ja oikea hengittäminen valmentavat odottavaa äitiä kestämään lapsen syntymään liittyvän rasituksen ja kivun. Vaikka hengitys on osittain tiedostamatonta toimintaa, sitä voi myös tietoisesti ohjata. Hengitysharjoitukset ja kehon rentoutuminen virkistävät usein enemmän kuin nukkuminen. Myös rentoutumista ja oikeaa hengitystä on harjoiteltava aivan samoin kuin kaikkia muitakin taitoja. Artikkeli sisältää useita valokuvia rentoutumisasennoista.
Elämä pelissä
Elämä pelissä ohjelmasarja alkaa YLE TV1:llä 6. syyskuuta. Elinajan ennustava verkkotesti on kaikkien käytössä – sillä jokainen voi selvittää oman tilanteensa.
Tupakan salakuljetus
Savukkeiden salakuljetus on levinnyt laajalle ja on niin järjestäytynyttä, että se muodostaa kansanterveydellisen ongelman. Kolmannes maailman tupakkaviennistä siirtyy pimeille markkinoille, mikä lisää tupakkatuotteiden kulutusta ja kasvattaa erityisesti köyhimmissä maissa sairastumisriskiä tupakoinnin takia.
Lapsivuodeaikana terveydenhoitaja kotikäynnille
Synnytyksen jälkeen terveydenhoitaja tekee kotikäynnin äidin ja vauvan tarpeiden mukaan. Kotikäynnillä käydään läpi mm. synnytyskokemus, mieliala, imetykseen liittyvät asiat sekä äidin palautuminen synnytyksestä. Artikkelissa on esitetty piirroskuvan, käsitekartan, avulla synnytyskokemukseen vaikuttavia asioita.
Alkoholi, huumeet ja muut päihteet
Alkoholin runsas käyttö lisää sairastavuutta ja pahentaa monien sairauksien oireita. Alkoholi on merkittävin suomalaisen työikäisen miehen ennenaikaiseen kuolemaan johtava tekijä.
Lehdistökutsut
Kansanterveyslaitoksen lehdistökutsuja vuodesta 2005 alkaen.
Väkivalta parisuhteessa ja perheessä
Parisuhdeväkivalta on läheisissä suhteissa olevien aikuisten välistä väkivaltaa. Väkivallan kohteena on tutkimusten mukaan 90 %:ssa nainen. Vuosittain n. 50 naista kuolee väkivallan uhrina ja näistä kuolemista jopa yli puolet on perheväkivallan seurausta. Väkivalta parisuhteessa voi olla fyysistä, henkistä, seksuaalista, omaisuuteen kohdistuvaa tai piilevää. Väkivalta parisuhteessa voidaan nähdä myös kolmiportaisena prosessina: jännitteen kasvaminen, pahoinpitelyvaihe ja anteeksi pyytämisen vaihe. Se on siis luonteeltaan syklistä, vaiheittain etenevää ja hyvin usein raaistuvaa; jokainen uusi tilanne on aina raaempi kuin edellinen. Tabumaisuus on yksi tekijä, joka ylläpitää väkivaltaa parisuhteessa. Perheväkivaltaa esiintyy kaikkialla maailmassa ja myöskin kaikissa kulttuureissa. Perheväkivalta vaurioittaa aina kaikkia siihen osallisia; lyöjää, lyötyä ja lapsia, jotka näkevät sen. Vuonna 1995 tuli Suomeen lainmuutos, jossa perheväkivaltarikokset muuttuivat asianomistajarikoksista yleisen syyttäjän alaisiksi rikoksiksi. Näin perheväkivalta tehtiin näkyväksi, siitä tuli koko yhteiskunnan asia ja rikos muuttui luonteeltaan viralliseksi rikokseksi.
Tupakkateollisuudessa liikkuu iso raha
Esimerkiksi Kiinassa, maailman suurimmassa tupakan tuottajamaassa, yhden ainoan tupakkayrityksen voitot ovat kaksi kertaa suuremmat kuin valtion käyttämä rahamäärä terveydenhuoltoon.
Nuorten tupakoinnin ehkäisy
Yhtenä keinona on käytetty erilaisia tupakoinnin ehkäisyohjelmia. Suomessa tunnetuin on Pohjois-Karjala -projektiin liittyvä nuorten koulupohjainen ehkäisyohjelma. Siinä yläasteikäiset nuoret...
information page
test
guide
magazine article
- Lasten ja nuorten tapaturmat
- Vapaa-ajan tapaturmat yleistyvät - mitä voidaan tehdä?
- Ulkomaiset metsäpalosavut terveysriski myös Suomessa