Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

organism

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

223 hits

pages

Raskaudenaikaiset kohdun muutokset

Ennen raskautta kohdun paino on 50 - 70 g ja tilavuus noin 3 ml sekä pituus 7 - 9 cm. Raskauden loppuun mennessä kohdun paino on noussut 1 kg:aan ja sen tilavuus 4 - 5 litraan. Istukka alkaa kehittyä heti munasolun kohdun seinämään kiinnittymisen jälkeen. Istukan sikiön puoleiselle pinnalle kiinnittyy napanuora ja vastakkainen pinta on kiinni kohdun seinämässä. Raskauden aikana sikiö on kaksinkertaisten kalvojen ympäröimässä nestepussissa. Artikkeli sisältää piirroskuvan kohdun kasvusta raskauden aikana.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
16.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Lapsivuodeaika

Lapsivuodeaika kestää noin 6 - 12 viikkoa. Tänä aikana raskauden ja synnytyksen aiheuttamat muutokset palautuvat ennalleen. Äiti käy jälkitarkastuksessa, joka tehdään yleensä neuvolassa 5 - 12 viikkoa synnytyksestä. Artikkeli sisältää piirroskuvan kohdun koon palautumisesta synnytyksen jälkeen.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
14.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Umpilisäketulehdus

Umpisuoli on paksusuolen alkuosa, johon ohutsuoli laskee. Umpisuolen pohjassa on umpilisäke, joka on lyijykynän paksuista matoa muistuttava 5

Duodecim Lääkärikirja
29.1.2007 → (kansalaiset)
information page

Esinahan ongelmat

Esinahka ei pienillä pojilla yleensä ole vedettävissä taakse, sillä esinahan aukko on pieni ja esinahka on osittain kiinni alustassaan. Voidaankin sanoa, että kaikilla vastasyntyneillä on ahdas esinahka eli fimoosi, mikä siis siinä iässä on normaalia. Esinahka tulee kuitenkin väljemmäksi ensimmäisten vuosien aikana niin, että 3-vuotiailla se jo useimmiten avautuu hyvin. Osalla esinahan aukko on kouluiässäkin pieni ilman minkäänlaista haittaa. Esinahan ja terskan väliset kiinnikkeet häviävät hitaasti. Esinahkaa ei tule väkisin vetää taaksepäin, sillä se voi johtaa kiinnikkeiden verenvuotoon ja arpeutumiseen. Murrosikään tultaessa esinahkaan liittyvät ongelmat kuitenkin poistuvat lähes poikkeuksetta itsestään.

Duodecim Lääkärikirja
26.1.2006 → (kansalaiset)
information page

Suolistoinfektiot

Kansanterveyslaitoksen valtakunnalliseen tartuntatautirekisteriin kerätään tietoa Suomessa todetuista suolistoinfektioista. Kerätty tieto sisältää arvion tartuntapaikasta ja tartuntamaasta.

Kansanterveyslaitos
17.11.2005 → (kansalaiset)
information page

Tuki- ja liikuntaelimistön kunnon osatekijät

Tuki- ja liikuntaelimistön kuntoon vaikuttavat ennen kaikkea notkeus, lihasvoima ja lihaskestävyys. Niillä on yhteys lihas- ja tukikudosten rakenteisiin, toimintoihin ja sairauksiin.

UKK-instituutti
1.1.2000 → (kansalaiset)
information page

Liikunta sairauksien ehkäisyssä

Liikunta voi vähentää monien sairauksien riskitekijöitä. Liikkumisella on hyviä vaikutuksia muun muassa aineenvaihduntaan, verenkiertoelimistöön, tuki- ja liikuntaelimistöön sekä psyykkiseen hyvinvointiin.

UKK-instituutti
1.1.2000 → (kansalaiset)
information page

Koliformiset bakteerit ja Escherichia coli

Tavataan suurina pitoisuuksina ihmisten ja tasalämpöisten eläinten suolistossa. Koliformisia bakteerisuvuista tutuimpia ovat Enterobacter, Citrobacter ja Klebsiella.

Kansanterveyslaitos
13.7.2005 → (kansalaiset)
information page

Diabetes ja munuaiset

Tiesitkö, että diabetes on yleisin syy munuaisten vajaatoimintaan kehittyneissä maissa? Tiedätkö miten voit ehkäistä diabeettista munuaissairautta ja sen etenemistä? Testaa tietämyksesi tällä tietovisalla!

Diabetesliitto
18.5.2007 → (kansalaiset)
test

Tupakointi ja tuki- ja liikuntaelimet

Tupakointi on merkittävä yksittäinen luiden haurastumiselle altistava tekijä.

Terveyden edistämisen keskus
22.1.2007 → (kansalaiset)
information page
223 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us